BiHSport

Dvije utakmice za završetak 8. kola: Derbi u Mostaru

Dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas i sa njima će biti spuštena zavjesa na osmu rundu prvenstva BiH.

Posušje će od 16 sati gostovati kod Zvijezde 09. Nisu Posušani uspjeli da dobru igru u Banjaluci krunišu bodom. Primili su bizaran autogol u samom finišu i tako ostali bez boda u džepu. Prilika da se poprave biće im gostovanje kod Zvijezde 09. Posušje igra dobro na početku sezone, tim Branka Karačića je osvojio devet bodova, a tri od četiri poraza došla su im od ekipa iz samog vrha, Borca, Širokog Brijega i Sarajeva. Uz to, izgubili su i od Igmana na strani. Dobili su u Mostaru Zrinjskog, na Mokrom docu Željezničara i Slogu. 

Zvijezda 09 iz sedam pokušaja ima samo jednu pobjedu i drže fenjer premijerligaške tabele. Dosta su mijenjali sastav, čak i u reprezentativnoj pauzi, pa tek treba da se vidi kako će to izgledati. Utakmica se igra od 16 sati, a direktnog prenosa nema.

Za kraj kola ostao je derbi Zrinjskog i Željezničara od 19:45 u Mostaru. Zrinjski mora da se okrene domaćoj ligi nakon historijske pobjede protiv AZ Alkmaara i još bitnije mora početi osvajati bodove u domaćem prvenstvu. Doživjeli su u posljednja dva meča dva poraza, od Posušja i Sarajeva i pobjeda protiv Željezničara im je prijeko potrebna da krenu prema vrhu. Željezničar je u seriji loših rezultata. Doživjeli su poraze od Veleža, GOŠK-a i Sloge u posljednje tri utakmice, a sada im slijedi paklen raspored. S toga, bodovi u Mostaru bi imali višestruki značaj. Meč možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena Sport.

Slični članci

Back to top button