BiHSport

Osmo kolo Premijer lige BiH počinje večeras

Osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje večerašnjom utakmicom između Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari (20 sati).

Duel ovih timova na Pecari uvijek privlači posebnu pažnju, od velikog je značaja za navijače Sarajeva zbog ubistva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, a dvije ekipe trenutno su i u ponajboljoj formi u bh. eliti, s obzirom na to da dijele prvu poziciju na tabeli.

Sarajevo ima 13 bodova, uz četiri pobjede, te po jedan remi i poraz, a Široki ima identičan broj bodova, uz meč manje i još nije iskusio gorčinu poraza.

– Sarajevo prolazi proces sličan našem. Doveli su novog trenera, imaju novi način rada i rastu iz utakmice u utakmicu. Imaju odlične pojedince i jedni su od glavnih pretendenata za naslov prvaka – smatra trener Širokog Brijega Marijan Budimir.

Prema njegovim riječima, Široki Brijeg je favorit u svakoj utakmici koja se igra na Pecari pa će tako biti i protiv Sarajeva.

– Radi se o ozbiljnoj ekipi, sa dosta mladosti, energije. Imaju prepoznatljiv stil, pogotovo kontinuirani napad, žele se nadigravati tako da očekujemo otvorenu utakmicu – predstavio je trener Sarajeva Simon Rožman narednog rivala.

Utakmicu u Širokom Brijegu sudi Miloš Gigović.

Parovi 8.kola Premijer lige BiH:

Petak 22.septembar

20 sati Široki Brijeg – Sarajevo

Subota 23.septembar

16 sati, Tuzla City – Borac

18:30 sati, GOŠK – Igman

20:45 sati, Velež – Sloga

Nedjelja 24.septembar

16 sati, Zvijezda 09 – Posušje

19:45 sati, Zrinjski – Željezničar

Slični članci

Back to top button