BiHBiznisDruštvoPrivredaTurizamVijesti

Nikšič: Nigdje nema života kao kod nas

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je danas svečanom otvaranju Centralna Business Foruma u Vitezu.

Ovaj poslovni događaj održava se u organizaciji portala “Centralna.ba” i udruge PRONT, a namijenjen je unapređenju poslovnih vještina i razvoju mreže profesionalnih kontakata.

Ovom prilikom premijer Nikšić je poručio kako je uvijek dobro razgovarati s poduzetnicima i pokušati napraviti što povoljnije okruženje za posao.

“Nigdje nema ovakvog života kao što ima kod nas. Naravno da drugdje ima više prilika da se ljudi ostvare profesionalno, da dobiju bolje materijalne uvjete u uređenim državama, a sad je na nama da probamo stvoriti ambijent da mogu, sve to što ostvaruju van BiH, ostvariti ovdje u svojoj zemlji”, rekao je premijer Nikšić.

U sklopu agende Centralna Business Foruma planirano je održavanje nekoliko panela. Federalni ministar trgovine Amir Hasičević učestvuje na panelu “Ekonomska kriza: Inflacija i mjere stabilizacije”, a federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder je panelista za “Turizam i zelena ulaganja!” i “Razvoj bh. destinacija od značaja za sportski turizam”.

Centralna Business Forum okuplja stručnjake iz energetike, turizma, IT sektora, obrazovanja, poduzetnike i lidere drvne industrije koji žele doprinijeti razvoju i rastu poslovnog svijeta u BiH.

Cilj je stvoriti inspirativno i poticajno okruženje za razmjenu znanja, ideja i iskustava. Teme ovog foruma su brojne, te uključuju inovacije u poslovanju, digitalnu transformaciju, liderstvo, marketing i finansije.

Politički.ba

Slični članci

Back to top button