BiHKonjicSportVijesti

Velež preokrenuo protiv Igmana: Incidenti na tribinama, Drljević završio na golu Igmana

Fudbaleri Veleža u utakmici 7.kola Premijer lige BiH u sjajnoj utakmici savladali su Igman u Konjicu rezultatom 4:2, te tako bar privremeno preuzeli vrh tabele Premijer lige BiH.

Gledali smo sjajno prvo poluvrijeme, jedno od najboljih u dosadašnjem dijelu sezone. Igman je poveo već u 9. minuti. Korner je izveo Čubrilo, odbrana Veleža je “spavala”, što koristi Ramić i pogađa za veliko slavlje domaćih.

I nakon gola domaći su nastavili sa ofanzivom. Zaredali su sa četiri uzastopna kornera, ali promjene rezultat nije bilo. Potom su domaći imali dvije kontre koje je upropastio Bojo, a kako to biva u fudbalu, uslijedila je kazna. Igrao se 20. minut, pogriješio je golman Hamzić, a Vehabovića iz drugog pokušaja uspio zatresti mrežu za 1:1.

Sredinom prvog dijela svjedočili smo incidentima na tribinama kada su se potukli navijači Igmana i Veleža. Stigla je i policija, koja je u uspostavljanju reda tukla navijače. U tom trenutku sudija Miloš Gigović prekinuo je utakmicu za osvježenje.

Kada su se strasti smirile, Velež je stigao do gola za preokret. Guliashvili je probio desnu stranu, uposlio Suljića koji rutinski šalje loptu u mrežu.

No, to nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu. Već u narednom napadu Igman je izjednačio, a pogodio je Bešagić.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti koji su poveli u 53. minuti. Domić se oslobodio čuvara i uposlio Haskića, koji je bio sam kao duh i nije propustio priliku da poentira.

Golman Hadžikić je u dva navrata spašavao goste nakon pokušaja Bešagića i Denkovića, a na drugoj strani zaprijetio je Suljić. No, promjene rezultata nije bilo.

Domaći su mogli do izjednačenja u 78. minuti. Pogriješio je Muminović, ali Denković nije uspio to kazniti.

U 82. minuti domaći golman Hamzić igrao je rukom van šesnaesterca zbog čega je dobio crveni karton, a kako je trener Ćosić izvršio sve izmjene na gol je morao stoper Drljević. Velež je iz slobodnjaka pogodio stativu. Četiri minute kasnije Igman je mogao izjednačiti. Alešević je šutirao iz dobre pozicije, ali Hadžikić je spasio Velež.

Konačnih 2:4 postavio je Guliashvili u 93. minuti.

Igman – Velež 2:4 (Ramić 10’, Bešagić 31’ / Vehabović 20’, Suljić 30’, Haskić 53’, Guliashvili 90+4’)

Gradski stadion u Konjicu. Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška).

Igman: Hamzić, Oremuš (od 80. Janketić), Drljević, Dupovac, Bešagić, Čubrilo, Mešić (od 67. Buturović), Bojo (od 56. Denković), Đorić (od 80. Alešević), Bodul (od 67. Hebibović), Ramić.

Velež: Hadžikić, Oreč (od 46. Muminović), Zvonić (od 46. Oliveira), Hrkać, Domić (od 60. Šturm), Šikalo (od 46. Kadrić), Pršeš, Guliashvili, Vehabović (od 72. Mlinarić), Suljić, Haskić.

Slični članci

Back to top button