BiHSport

MATCHDAY/ BiH protiv Lihtenštajna sa najjačim sastavom

BiH večeras od 20,45 sati u Zenici igra protiv Lihtenštajna meč petog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Debi na klupi Zmajeva imat će Meho Kodro koji je nedavno na poziciji selektora zamijenio Faruka Hadžibegića.

Reprezentacija BiH nakon četiri odigrana kola ima samo tri boda i nalazi se na četvrtoj poziciji. Pobjeda u večerašnjem duelu se nameće kao imperativ.

Lihtenštajn je druga najgora reprezentacija u Europi, na FIFA listi ispod je samo San Marino. U grupi su posljednji na tabeli bez ijednog boda i nije postigao nijedan gol, što dovoljno govori o kvalitetu ove reprezentacije.

Ova reprezentacija nije pobijedila u poslednjih 29 mečeva.

Zmajevima će večeras nedostajati povrijeđeni Adrian Leon Barišić, dok u timu neće biti ni suspendovanog Anela Ahmedhodžića.

Selektor Lihtenštajna na raspolaganju ima sve igrače.

BiH i Lihtenštajn su odigrali ukupno osam međusobnih duela, a naša selekcija je ostvarila sedam pobjeda, te je jednom završeno remijem.

Prema portalu Transfermarkt, reprezentacija BiH procijenjena je na 86.70 miliona eura, dok je vrijednost Lihtenštajna 850.000 eura.

Selektor BiH Meho Kodro:

“Plan je da idemo utakmicu po utakmicu. Skoncentrisani smo samo na sutrašnji susret. Ipak, ja sam ubijeđen da ova ekipa može da igra puno bolje. Želimo da imamo prepoznatljivu igru. Imamo igrače i ekipu koji su mogli osvojiti više bodova. Rezultatski, mislimo samo na sutrašnju utakmicu, pa ćemo onda vidjeti šta dalje.”

Duel u Zenici sudit će Sayat Karabayev iz Kazahstana.

Meč BiH – Lihtenštajn direktno prenosi BHT1.

Očekivani sastav: Šehić, Hadžikadunić, Miličević, Kolašinac, Dedić, Tahirović, Hadžiahmetović, Krunić, Pjanić, Demirović i Džeko.

Iz naše grupe večeras će se odigrati još susreti Luksemburg – Island i Slovačka – Portugal.

Slični članci

Back to top button