BiHNekategorisanoVijesti

U BiH stiglo osvježenje; Pripremite se za novu promjenu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na istoku i sjeveroistoku Bosne i lokalno na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 14; Sokolac 15; Bugojno i Drvar 16; Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 17; Livno, Sarajevo i Zenica 18; Gradačac, Trebinje i Tuzla 19; Banja Luka, Mostar i Zvornik 20; Neum i Stolac 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazna kiša na istoku i sjeveroistoku Bosne. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom uglavnom se očekuju na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini, rijetko u centralnim ili sjevernim područjima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jakih udara vjetra može biti na zapadu, sjeverozapadu i djelomično u centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Osvježenje, uslovljeno pljuskovima i nešto nižim temperaturama u odnosu na protekle dane pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će postepeno oslabiti.

Objavljena je prognoza do subote:

srijedu, 30. 8. 2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Jači pljuskovi su mogući na području Hercegovine i sjeveru Bosne. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. 

četvrtak, 31. 8. 2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

petak, 1. 9. 2023., u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. U Bosni oblačnije prije podne, po kotlinama sa maglom. Smanjenje oblačnosti se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C. 

subotu, 2. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

RadioSarajevo.ba

Slični članci

Back to top button