HercegovinaNekategorisanoVijesti

Žestoko nevrijeme u Mostaru, grom udario u porodičnu kuću

Snažno kišno nevrijeme praćeno grmljavinom oko 20 sati je pogodilo Mostar i širi dio Hercegovine te u kratkom vremenskom periodu za sobom ostavilo mnoge posljedice, zbog čega nadležne gradske službe čekaju pune ruke posla.

Uslijed snažnog nevremena, u Pologu kod Mostara grom je udario u jednu porodičnu kuću, zbog čega su na intervenciju pozvani pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.586.0_hr.html#goog_487870691

Snažno nevrijeme zahvatilo Mostar i šire područje Hercegovine

klix.ba

Jak vjetar je iza sebe ostavio i mnoštvo polomljenih stabala.

Nevrijeme je nakratko utihnulo, ali se intenzitet padavina ponovno povećao, te mostarski vatrogasci i nadležne službe bez sumnje primaju još prijava o eventualnim štetama.

Snažno nevrijeme je bez sumnje zateklo mnoge građane i turiste nespremne na gradskim ulicama, ali je evidentno izazvalo i poplave brojnih objekata i automobila u kojim su bili otvoreni prozori.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje za više regija. Prema najavi za mostarsku regiju nevrijeme je najavljeno sve do ponoći, a iz FHMZ-a su kazali kako se očekuje žestoka oluja s grmljavinom.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button