KonjicVijestiZanimljivosti

Sportski spektakl na Boračkom jezeru, stiže više od 120 najboljih triatlonaca iz regije i Evrope

U subotu sportski spektakl na Boračkom jezeru, stiže više od 120 najboljih triatlonaca iz regije i Evrope

Sve je spremno za sportski spektakl na Boračkom jezeru.

Naime, organizatori su obezbijedili sve uslove za dvadeseti Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2023”, koji će se održati u subotu, 26. avgusta.

Na Boračkom jezeru okupit će se najbolji triatlonci iz regiona, ali i iz cijele Evrope, a organizator takmičenja je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom BiH i Triatlon i pentatlon savezom Federacije BiH.

Titulu najboljeg u muškoj konkurenciji brani Belmin Godinjak iz BiH, a u ženskoj Zoe Hamel iz Francuske.

Sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

– Na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji učestvuje više od 120 domaćih i stranih takmičara. Glavna utrka održat će se u subotu u 16 sati. Drago nam je što na Boračko jezero stižu najbolji triatlonci iz regiona i Evrope. Prije glavne utrke održat će se akvatlon za djecu do 12 godina. Specijalni partner manifestacije je Olimpic solidarity (VIP), a održavanje su podržali Grad Konjic, Ministarstvo sporta i kulture Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona i Leda koja je službena voda Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2023”. Svi su dobrodošli na Boračko jezero – ističu organizatori ovog tradicionalnog takmičenja.

Slični članci

Back to top button