DruštvoKonjicMagazinVijesti

Ispraćaj Amela ef. Smajlovića, imama Džemata Šunji, u novu službu

Danas, 25. 8. 2023. godine, glavni imam Medžlisa IZ Konjic Refik ef. Delić i sekretar Jasmin Drpljanin posjetili su džemat Šunji i klanjali džumu namaz u ovom džematu. Povod posjete bio je ispraćaj Amel ef. Smajlovića, dosadašnjeg imama ovog džemata.

Refik ef. Delić se zahvalio Amel ef. Smajloviću što je odgovorno vršeći imamsku dužnost okupljao džemat uz sebe, te ih međusobno zbližavao. Također zahvale su upućene i za visoko poštovanje reda, hijerarhije i Ustava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Glavni imam posebno se zahvalio za predanost u mektebskoj nastavi, gdje je Amel ef. ostvario zapažene rezultate. Glavni imam je Amel efendiji ovom prigodom uručio i priznanje “za značajan doprinos u organizaciji vjerskog života, nesebičan trud i posvećenost poslovimau Islamskoj zajednici tokom imamsko-hatibske i muallimske službe na području Medžlisa Islamske zajednice Konjic.”

U vrlo emotivnom govoru Amel ef. je zahvalio Allahu, dž.š., što je njegovo prvo postavljenje za imama, hatiba i muallima bilo upravo u džematu Šunji, Medžlis IZ Konjic sa divnim ljudima. Zahvalio se glavnom imamu Refik ef. Deliću kazavši da je uvijek bio tu da ga posavjetuje kao stariji brat, pa tek onda kao pretpostavljeni. Također Amel ef. Smajlović se zahvalio džematu na nesebičnoj podršci koju su mu pružali tokom njegove službe.

Amel ef. nastavlja svoju službu u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

MIZ Konjic

Slični članci

Back to top button