BiHCrna hronikaDruštvoJablanicaPrivredaVijesti

Inspektorat HNK utvrdio nepravilnosti u radu hotela Jablanica

Inspektorat HNK utvrdio je nepravilnosti u radu hotela Jablanica, tokom nadzor koji je naložilo Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku, nakon što je vlasnik tog hotela Amir Džafić (44) brutalno pretukao radnicu Enisa Klepo (28), jer je dala otkaz i tražila svoju plaću.

Informaciju o utvrđenim nepravilnostima, objavio je ministar za rad i socijalnu politiku Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Delić, te naveo da će inspektorat, u skladu sa svojim nadležnostima, poduzeti sve zakonom predviđene mjere i izdati prekršajne naloge poslodavcu i odgovornoj osobi ovog poslovnog subjekta.

“Neka nam svima mlada djevojka Enisa Klepo bude motivacija da budemo najbolji u svom poslu; a hrabri i odvažni u borbi za svoja prava!”, poručio je ministar Delić.

Ističe da je nakon fizičkog napada na radnicu hotela Jablanica, 9. augusta, njegovo ministarstvo uputilo dopise svim nadležnim organima da se poduzmu sve neophodne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti kršenja prava radnika u ovom hotelu, što je, kako naglašava, u okviru nadležnosti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko – neretvanskog kantona rekordno brzo i učinjeno.

“Stoga doista moram pohvaliti ažurnost Hercegovačko-neretvanskog kantona i pozvati sve ostale inspektorate i inspektore da postupaju po prijavama radnika o nepravilnostima na radnim mjestima. Mi ćemo stati iza inspektora i podržati ih jer samo zajedno možemo raditi na popravljanju stanja u društvu i vraćanju povjerenja u institucije”, naglasio je ministar Delić.

Pozivao je i radnike da sve nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa prijavljuju Federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button