BiHDruštvoHercegovinaNVOVijestiZanimljivosti

„Merhamet” Mostar podijelio 370 paketa porodicama slabijeg materijalnog stanja

MOSTAR, 9. avgust – Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar, u saradnji sa svojim osnovnim odborima i volonterima, uspješno je realizovao  distribuciju i podjelu 370 prehrambeno-higijenskih paketa na području: Mostara, Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine i Tomislavgrada.

– Proteklog vikenda završili smo ljetnu akciju distribucije i podjele prehrambeno-higijenskih paketa porodicama slabijeg materijalnog stanja. Akcija je realizovana u sklopu našeg godišnjeg  projekta „Misli i čini dobro“.  Pored ove akcije, sredinom jula podržali smo „Marš sjećanja“ koji se tradicionalno organizuje na Dubravskoj visoravni, gdje smo za učesnike marša pripremili i podjelili  više od 300 obroka – kazao je direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić. 

Prema njegovim riječima, rad i zalaganje “Merhameta” mostar sve više prepoznaju institucije, privredni subjekti, nevladine organizacije ali i građani, koji pomažu  “Merhametovu” misiju dobročinstva.

– Često nam se javljaju građani koji nas žele podržati, što nas posebno ohrabruje i dodatno podstiče da naš rad unapređujemo, osnažujemo naše kapacitete, a sve u svrhu pomoći ljudima slabijeg materijalnog stanja u Hercegovini – naglasio je Hasić.

Slični članci

Back to top button