BiHDruštvoKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

POZITIVNO Bračni par Halilović donirao trimer za košenje trave mještanima Blučića

Preuzeta donacija – foto fb grupa Selo Blučići

Blučićani su još jednom pokazali veliko srce i dobru volju da pomognu svome selu.

Nakon što je uspješno realizovana akcija košenja starog i novog mjesnog harema te prostora ispred gasulhane, pročišćena je i cesta do sela i harema. Ovih dana organizatori vrše i pripreme za završetak radova u gasulhani (voda, struja i keramika).

Mještani često doniraju novčane priloge i tako pomažu u radu svog džemata, a jedna od donacija je i trimer za košenje trave koji će olakšati održavanje puta i harema.

Za donaciju trimera za košenje trave mještani su se danas zahvalili putem facebook grupe Selo Blučići bračnom paru Adisa i Nermin Halilović iz Austrije.

„Još jedna jako lijepa i pozitivna priča vezana za selo Blučiće. Danas smo dobili na poklon trimer za košenje trave i 10 litara benzina kojeg su donirali bračni par Nermin Halilović i Adisa (Omerović) Halilović. Ovom prilikom im se od srca zahvaljujem u svoje lično ime i u ime mještana Blučića za ovaj poklon. Trimer će se koristiti za košenje trave u haremu Blučići i košenje trave oko mekteba i gasulhane Blučići kao što je i namjenjen. Nadamo se aBd, da ćemo ga dugo i hairli koristiti, a Nerminu i Adisi još jedno veliko hvala, da ih sreća i zdravlje prati.“ – poruka je mještanina, Seje Omerovića.

Adisa Halilović o motivima podrške svojim prijateljima, rodbini i komšijama iz sela Blučići za naš portal kazala je sljedeće:

-Nakon dugo godina odsustva moja porodica i ja posjetili smo jučer naše selo Blučiće, razgovarali i družili se sa prijateljima. Bilo je puno emocija i lijepih uspomena. Primjetila sam da je sve dosta zaraslo, trava i to i meni je bilo nekako žao. Moja djeca su došla prvi put i nikako nije bilo prilaza. Moj suprug Nermin pitao je zašto to nije malo uređeno, znaš kod njih je to u Sapni lijepo sređeno. Rekli su da nemaju sredstava i nemaju s čim da rade. Nermin je pitao te momke hoće li oni to uređivati i održavati i rekli su da hoće, ali nemaju mogućnosti.

Onda smo moj muž i ja došli na ideju i sjeli, dogovorili se, da im to lijepo kupimo i poklonimo. Rekli smo sutra ćete dobiti trimer momci i tako je i bilo. Sada bih imala želju da im pomognem oko vode na haremu, da imaju vodu i da mogu tu da operu ruke, da očiste. Znači, svaki harem negdje ima vodu i jedino u našim Blučićima nisam vidjela da ima.

Moj brat Refik kaže, da nema tu neki veliki posao, ima voda koja se treba dovesti, korito nabaviti i ugraditi. Meni je to žao što nemaju takvo nešto. Ja bih voljela da im i tu uskoro pomognemo.- iskrena je Adisa.

Ovo je samo jedan od plemenitih primjera uspješnih mladih porodica koji žive u inostranstvu i svoju domovinu, zavičaj i rodnu grudu nose u srcu i djelima nikada ne zaboravljaju.

Slični članci

Back to top button