BiHPolitikaVijesti

Konaković: Lahko ću riješiti situaciju u NiP-u, pozivam Ademovića, Mandića i Đozu da se urazume

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković danas je na pitanje reportera Klix.ba prokomentarisao burna dešavanja u Općini Centar gdje članovi njegove stranke traže opoziv načelnika Srđana Mandića (NS).

“Ja sam pravio stranku u kojoj sam okupio buntovne i hrabre ljude koji smiju sami donositi odluke i provociram ih da donose sami odluke. Ali i da za njih odgovaraju i da dobiju pohvalu za svaku dobru odluku i kritiku za lošu. Radom načelnika Mandića nismo baš presretni, da se možemo posebno pohvaliti i u Centru i u Novom Sarajevu”, naveo je.

Kaže da su obećali građanima drugačije standarde.

“Ali ne želim nikada mjeriti sa SDA, to je neuporedivo mjeriti Mandića s načelnikom SDA, ali mislim da nismo odgovorili zadatku. Tu govorim o našim visoko postavljenim ljestvicama. Neke kritike mojih kolega u Centru su opravdane, imaju pravo da budu ljuti, ali se postavlja pitanje šta nam donosi opoziv u ovom trenutku kada je nešto manje od godinu dana od lokalnih izbora”, pitao je Konaković.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.583.1_hr.html#goog_1077196733

Konaković o problemima u Općini Centar

klix.ba

Kaže da bi pozicija kandidata za načelnika Općine Centar opet pripala Našoj stranci jer se NiP drži sporazuma.

“Kada bi se opozvao Mandić, ako se uđe u novu godinu, to bi onda bio v.d. načelnika i to su odgovori koje mi nisu ponudile moje kolege iz NiP-a.”, dodao je.

Istakao je da on kao predsjednik NiP-a ima ovlasti da povuče i neke radikalne poteze, ali da to ne radi često.

“Više volim da provociram kolege da donose svoje odluke. Kantonalni odbor NiP-a ima obavezu da izanalizira odnose u koaliciji u kantonu i u odnosu na to zauzme stav, a stavovi Kantonalnog odbora su obavezujući za općinski. Nijedna ni druga strana se nisu proslavile. Lahko ću ja riješiti situaciju u NiP-u ako bude potrebno, ali apelujem na njih da se urazume i da svi zajedno, i Ademović i Mandić i Đozo, stave interes građana u prvi plan”, zaključio je.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button