DruštvoKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

TROTOAR U KONJICU NIJE PARKING: “Ma možete Vi pisati šta hoćete, ne pije niti zakona ima”

FOTO: Čitatelj M.M.

Jučer se u našem gradu dogodila saobraćajna nesreća na samom izlazu prema Sarajevu gdje je pješak udaren teretnim motorim vozilom i od zadobivenih ozljeda, uprkos brzoj intervenciji hitne pomoći, na žalost preminuo.

Portal novikonjic.ba u interesu javnosti ponovo je pokrenuo medijsku kampanju kao i prošle godine pod nazivom “Trotoar u Konjicu nije parking!” i o tome zvanično obavijestio Policijsku upravu Konjic i Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK-a, kako bi građanima Konjica i gostima našeg grada – pomogli da se nepropisno parkiranje motornih vozila konjičkim ulicama svede na najmanju moguću mjeru.

Policija je pojačala represivne mjere i sinoć su pljuštale prve kazne za nepropisno parkiranje. Hvala čitatelju M.M. na dostavljenoj fotografiji, jer želja nam je, da svi zajedno doprinesemo i time utičemo na poboljšanje svijesti loših vozača u Konjicu.

Zanimljiva je i diskusija koja se vodi na facebook stranici portala te zahvaljujemo učesnicima: https://www.facebook.com/Novikonjic2/posts/pfbid0EEVv2AjSBWbq2C4Ey9u9gnUGuHcvtKEnD2QyoBBHrHdU3rpwF4rhvm4yKxDhHbSzl

Navodimo jednu od mnogih interesantnih poruka i mišljenja.

Čitateljica D.S.: “To je stvarno katastrofa. Glavnom ulicom vrlo često ni djelić trotoara slobodan nema za pješake. Nazvat glavnu ulicu Prkanj, jer je toliko postala tijesna, da pješaci moraju zaobilaziti auta koja su naredana po trotoarima i ici cestom. Ali dzaba je nama “zube tupiti” o tome, to je ocigledno. Nikakve koristi… sve dok ne do Bog neko mladji ne nastrada. Ovdje, posto je rijec o 90-godisnjaku, nikakva pompa nece nastati, niti ce se bilo sta poduzeti. Nazalost. I postalo je da puno vise imamo auta, nego pjesaka. Mnogima mrsko noge protegnuti. Zivi u gradu, pa opet obavezno ode autom za bilo kakvu potrebu koju ima u gradu obaviti i eto nam guzve i onda psuju kako nigdje nema mjesta za parkirati.

Čitateljica, S.M.: “Nit vozači paze a ni pjesaci pojedini vozači nemaju vremena da čekaju dok skrneš s glavne ceste na drugu svira nekud mu se žuri stvarno ovo bože sačuvaj.”

I Vi čitatelji možete biti dio ove kampanje. Većina Vas ima mobilne telefone i fotografišite nepropisno parkirana vozila bilo gdje u gradu Konjicu te nam fotografije odmah šaljite u inbox facebook stranice: https://www.facebook.com/Novikonjic2 portala ili na e-mail: novikonjic@gmail.com.

Vi ostajete anonimni, a mi objavljujemo fotografije na uvid javnosti, medijima, auto-školama, gradskoj upravi (Komisiji za bezbjednost saobraćaja i dr.) i naravno, lokalnoj policiji.

Slični članci

Back to top button