DruštvoKonjicKulturaVijesti

KONJIC Promovisana knjiga “Medicina kroz prizmu islama”, autora dr. Adema Zalihića

Večeras je u okviru manifestacije „Konjičko kulturno ljeto“, a u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic, u Bosanskoj sobi promovirana knjiga „Medicina kroz prizmu islama“, autora dr. Adema Zalihića iz Sarajeva.

Promotor ovog djela bio je dr. Jusuf Mehić, koji je kazao da je riječ o knjizi koja povezuje medicinu 21. vijeka sa svim svojim dostignućima i spoznajama, zasnovano na dokazima, sa onim što je došlo kroz Božije objave odnosno Kur’an.

Izjava dr. Jusuf Mehić

Doktor Adem Zalihić je istaknuo da je knjiga nastala kao rezultat dugogodišnjeg prikupljanja građe, koja tretira s jedne strane islamske izvore, prije svega Kur’an i medicinske savremene izvore. Djelo nije obimno, ali ima više od stotinu referentnih naučnih izvora na koje se čitalac može referirati u nekom ličnom proučavanju obje teme, islama i medicine. Knjiga se sastoji od tri poglavlja, dodao je doktor Zalihić.

Izjava dr. Adem Zalihić

Knjiga „Medicina kroz prizmu islama“ je prevedena i na engleski jezik, a do sada je promovisana širom BiH, kao i van njenih granica. Moderator promocije bila je Memnuna Džajić, diplomirani bibliotekar.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button