DruštvoMagazin

Ono što vidimo na društvenim mrežama, ponekad je čista laž

Prije nekoliko dana, kad sam bila na bazenu, vidjela sam mladu mamu i njezinu kćerkicu kako ulaze u bazen odjevene u vrlo lijepe kupaće kostime.

Mama, sa svojom urednom kosom, provela je prvih nekoliko minuta glasno razgovarajući na telefon s prijateljicom dok je njezina kći stajala čekajući da uđe u bazen.

Mama je prekinula telefonski razgovor i nastavila razbacivati ​​igračke za bazen i kremu za sunčanje na odgovarajući ručnik.

Zatim, nakon što je pronašla pravi ugao i pravo svjetlo, mama je izvadila stativ i snimila nekoliko selfija sa svojom kćeri.

Djevojčica je ponovo zatražila da uđe u bazen. Mama je rekla da pričeka, pa nastavila da snima, a zatim je postavila svoju kćer ispred bazena, zatim ušla u bazen, a zatim izašla iz bazena.

Djevojčica se široko nasmiješila baš onako kako joj je majka rekla. Kad je završila s fotografiranjem, majka joj je rekla da se sada može igrati.

Djevojčica je plivala par minuta.

Mama je sa svog telefona ponovo nazvala prijateljicu i započela novi razgovor dok je njezina djevojčica ljubazno i ​​već ko zna koji puta pitala:

“Mama, možeš li sa mnom u vodu, molim te?”

Bila je ignorisana.

“Mama, hoćeš li se doći igrati sa mnom?” Pitala je još četiri puta.

Mama ju je pogledala, ali nije poklopila slušalicu. Nakon deset minuta mama je završila s pozivom, uzela kremu za sunčanje koja se nikada nije nanijela, igračke za vodu koje nisu ni dotakle vodu, a zatim svoju kćer i napustila bazen.

Neko vrijeme sam kasnije sjedila tamo razmišljajući o onome čemu sam svjedočila. Zamišljala sam kako su fotografije koje je snimila savršeno uređene i objavljene na društvenim mrežama s natpisom poput “Vrijeme za bazen s mojom djevojčicom!

Negdje će druga mama biti kod kuće sa svojom djecom, kuća u neredu zbog njezine igre, njezina kosa buntovna, prljavi veš na sve strane, s djetetom u naručju koje je slinavo ili umazano maslacem.

Bit će umorna jer je provela dan kuhajući, njegujući, čisteći i igrajući se sa svojom djecom.

Ona će pogledati tu sliku i uporediti se sa savršenom mamom u bazenu.

Krivica će joj šapnuti na uho:

“Nisi dovoljno dobra…”

“Ne izgledaš kao ona mama u bazenu…”

“Nemaš novaca za kupovinu takvih skupih kupaćih kostima i nemaš vremena stvarati uspomene poput nje”… i ta će mlada mama povjerovati u to. Osjećat će to kao neuspjeh.

Nikad neće saznati da je način na koji je provela taj dan, u očima njezine djece bio daleko bolji od one “savršene mame” u bazenu.

Ono što vidimo na društvenim mrežama nije uvijek stvarno.

Ponekad i često, sve je čista laž.

To je inscenirano i filtrirano, to je lažno. Upamtite to.

Ponekad vidimo apsolutno prekrasne fotografije s odmora i prekrasne domove i svježe isfeniranu kosu, ali to je samo jedan trenutak. Trenutak koji je većinom lažan.

Drage mame, nemojte se upoređivati.

Ti si dovoljna, vrijedna, uspješna, i najbolja mama svome djetetu i porodici!

Nevjerovatni ste, a najbolji dio je to što ste stvarni.

Tvoja obična plaža, tvoja neuredna kuća i tvoja sretna djeca su stvarni i dokaz su da to radiš kako treba!”

J. Flint

Slični članci

Back to top button