KonjicSport

Mirsad Ramić: Kako vrijeme bude odmicalo bit ćemo sve bolji

Sjajni napadač Igmana, strijelac 19 golova prošle sezone, govori za Sport1.

Ekipa Igmana priprema se na Kupresu. Udarna snaga tima Hurefa Musemića prošle sezone je bio napadač Mirsad Ramić, koji je postigao 19 golova i bio drugi strijelac lige.

– Prvih sedam dana smo radili u Konjicu, pa smo došli ovdje. Uglavnom je rad sve sa loptom, šef je to sve planski pripremio, sve je posloženo kako treba. Uvod nam je dobar napravio, ovdje na Kupresu se malo jače radi. Imamo dva treninga dnevno, sutra imamo dva treninga, pa onda imamo utakmicu, tako da dižemo spremu na veći nivo, kaže Ramić na početku razgovora i nastavlja:

Pozitivno sam iznenađen novim igračima, a i juniorima koji su priključeni ekipi. Mogu reći da prihvataju sve zahtjeve, koje šef postavlja, pokazalo se to na prvoj utakmici u Konjicu protiv Vllaznije. Svi su ispunili ono što je traženo od nas. Kako vrijeme bude odmicalo, to će biti sve bolje.

Ramić ističe da je zadovoljan prethodnom sezonom.

– Mogu biti zadovoljan, jer je ovo jedna od mojih najboljih sezona u Premijer ligi. Postigao sam 19 golova sa ekipom koja se borila za opstanak. Na kraju smo ostvarili cilj. Bitno je da smo ostavili okosnicu ekipe i nadopunili smo se s nekoliko novih igrača, mislim da se nećemo dovoditi u situaciju da se do zadnjeg kola borimo za opstanak. Sredina tablice je realnost, kaže Ramić, koji dodaje da je i njemu sezona u Igmanu odlično odgovarala.

– Od prvog dana su me odlično prihvatili i dali su mi ono što mi je trebalo ranije – da imam kontinuitet igara. U prijašnjim klubovima sam igrao po tri-četiri utakmice, pa klupa. U Igmanu su vjerovali u mene, prvih pet mečeva nisam dao gola, a onda kad sam postigao prvi, krenulo je. Kad ekipa igra napadački, onda i meni to, naravno, odgovara. Moja je odlika igra glavom i vjerujem da će biti pravih prilika, govori nam Ramić, koji je imao ponude da nastavi karijeru negdje drugo, ali je odlučio da ostane u Igmanu.

– Zahvalio bih Igmanu što mi je izašao u susret od prvog dana, jer sam ih u klubu zamolio da prvo treniram s njima, jer mi je lakše s ekipom da uđem u ritam. Bilo je ponuda, ali nisam bio zadovoljan. Najkonkretnija je bila ponuda iz Uzbekistana. Tražio sam ugovor na dvije godine, oni su davali na godinu i nismo se uspjeli dogovoriti. Ostalo je bilo da čekam još, a ja nisam imao strpljenja, tako da sam se uspio dogovoriti sa Igmanom na duže staze, poručio je sjajni napadač, koji očekuje zanimljivu novu sezonu.

– I ova sezona će biti zanimljiva. I što se tiče borbe za prvaka i borbe za opstanak. Kada je riječ o borbi za prvaka, Sarajevo se dobro pojačava, Borac se pojačava, Zrinjski je aktuelni prvak, Velež se pojačava, sve su to ekipa za vrh. Mi tražimo neku sredinu tabele, a ako nam se ukaže neka prilika za Evropu, što da je ne iskoristimo?! Imamo dobru ekipu. Godinu smo iskusniji, pametniji, dosta nam je značio ovaj drugi dio sezone što smo igrali u Konjicu, pošto smo u prvom dijelu maltene sve igrali u gostima. U drugom dijelu šef je posložio na pravi način. Mislim da ćemo sada nastaviti igrati napadački fudbal.

image

Igman je ekipa koja ima spoj iskustva i mladosti.

– Da krenemo od šefa, ima iskustvo. Kao igrač je osvajao titule, a onda i kao trener i prenio nam je taj mentalitet koji ima, uz pomoćnike, uz Dženisa Ćosića, koji radi odličan posao. Imamo i iskusne igrače, koji su također osvajali titule, igrači koji su karakterni, koji pomažu mladim igračima. Ne odbacujemo ih, nego ih dobro prihvatamo i oni uz nas stasavaju. Nadam se da ćemo imati i dalje finu i zdravu atmosferu u svlačionici, poručio je Ramić.

Slični članci

Back to top button