BiHDruštvoHercegovinaKonjicNVOVijesti

I. Turak: Zajedno smo branili rijeku, proslavimo zajedno i njenu slobodu

Poštovani građani doline Neretvice, poštovani članovi pokreta “Pusti me da tečem”,

s obzirom da nam se približava 13. 8. 2023., dan koji smo odredili za organizaciju svečanosti kojom ćemo svi zajedno proslaviti našu pobjedu u borbi za spas Neretvice, u vezi s tim, želim vas upoznati da u cilju realizacije ovog projekta moramo uraditi još mnogo stvari na pripremi i organizaciji iste.

Sami članovi rukovodstva pokreta “Pusti me da tečem” teško će odgovoriti ovom izazovu, te smo stoga u potrebi da vas pozovemo da nam se pridružite i pomognete u pripremi i realizaciji ove svečanosti.

Pred nama je veliki broj akcija kojima ćemo raditi na završetku Mlina i Muzeja Bitke za Neretvicu, te pripremama i uređenju terena na Lukšijskom mostu gdje je planirala centralna svečanost.

Svaki oblik pomoći koji nam pružite, dobro će nam doći jer sve je lakše kad se obaveze i teret organizacije raspodijele na veći broj ljudi.

Našim planom predviđeno je da do kraja jula završimo radove na muzeju i mlinu, a od 1. 8. radimo intenzivno na uređenju terena za centralnu svečanost.

Na sami dan održavanja svečanosti, također će trebati veliki broj volontera kako bi sve obaveze realizovali na zadovoljavajućem nivou.

Poštovani sugrađani, u ime rukovodstva našeg pokreta, a zbog svega navedenog, i želje da ovu svečanost učinimo što pristojnijom i dostojanstvenijom, još jednom vas pozivam da nam se u skladu s vašim mogućnostima pridružite i pomognete u pripremi, organizaciji i realizaciji ove manifestacije.

Na našoj zvaničnoj facebook grupi blagovremeno ćemo vas obavještavati o svim planiranim akcijama i to će ujedno biti poziv da uzmete učešće na istim.

Vjerujući da ćemo još jednom pokazati naše jedinstvo i naš domaćinski odnos prema gostima, unaprijed vam se zahvaljujem na podršci koju ćete nam pružiti.

Zajedno smo branili rijeku, zajedno proslavimo i njenu slobodu.

S poštovanjem,

Ibrahim Turak, predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana Neretvica – Pusti me da tečem.

Slični članci

Back to top button