DruštvoKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

POZITIVNO Istinski filantrop i Konjičanin, Luka Rajić donirao opremu Opću bolnicu i Centar za dijalizu

Tokom boravka u Konjicu poznati privrednik Luka Rajić posjetio je i Centar za dijalizu Opće bolnice Konjic. U prisustvu gradonačelnika Osmana Ćatića razgovarao je sa direktorom bolnice, Dženanom Leparom, šeficom Dijaliznog centra, Indirom Španjom te  sa još nekoliko ljekara.

Nakon što je obišao dijalizne pacijente Rajić je izrazio zadovoljstvo njihovim tretmanom, radom Centra te angažmanom šefice Indire Španja, kao i drugim medicinskim osobljem.

Gospodin Rajić je pomagao rad Centra za dijalizu od samog otvaranja prije 12 godina, a obećao je da će to činiti i dalje.

Tako će zahvaljujući gospodinu Rajiću biti nabavljen uređaj koji kontroliše rad svih dijaliznih aparata i sprječava obustavu dijaliznog procesa.

Bit će nabavljeno i sanitetsko vozilo za prijevoz srčanih bolesnika-kardiomobil, te još jedan dio opreme neophodan za uspješan rad anesteziologa.

Luka Rajić ponovo donira opremu za Opću bolnicu i Centar za dijalizu

Uručivši prigodne poklone, direktor bolnice, Dženan Lepara zahvalio se gospodinu Rajiću na dosadašnjoj saradnji i svemu onome što planira učiniti tokom narednog perioda kako bi rad Opće bolnice i Centra za dijalizu bio što kvalitetniji.

Više detalja možete poslušati u prilogu ispod a govore gospodin Luka Rajić, direktor JU Opća bolnica Dženan Lepara i šefica Centra za dijalizu Indira Španja:

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button