Hercegovina

Beživotno tijelo pronađeno u rijeci Neretvi kod Mostara

Beživotno tijelo nepoznate muške osobe pronađeno je u nedjelju u rijeci Neretvi na lokalitetu “Bunski kanali” kod Mostara.

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u nedjelju oko 11:15 sati PU Mostar je obaviještena da se u rijeci Neretvi na lokalitetu “Bunski kanali” nalazi nepoznato muško tijelo.

Na mjestu događa izvršen je uviđaj, a tijelo je prebačeno u mrtvačnicu Bijeli brijeg gdje će biti izvršena obdukcija.

Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje na otkrivanju identiteta ove osobe, dodaje se u policijskom izvještaju.

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 23.06-26.06.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 13 prijava  i to na području Mostara 11,  na području Čitluka 1 i na području Konjica 1 .

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovana su 3 slučaja i to na području Mostara 2 i na području Konjica 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 20 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 15, na području Čitluka 2, na području Konjica 1 i na području Čapljine 2 u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede dok je osam lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 23.06.2023.godine u 12,55 sati u mjestu Međugorje dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali A.Š.(1976)  sa vozilom „Mercedes“ i M.Š.(1940) u svojstvu pješaka koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede.
  • 25.06.2023.godine u 17,40 sati na putu Raštani-Vojno dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao P.P.(1991) upravljajući motociklom „Kymco“. Isti je sletio s puta i zadobio teške tjelesne povrede. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.
  • 25.06.2023.godine oko 11,15 sati PU Mostar je obaviještena da se u rijeci Neretvi na lokalitetu „Bunski kanali“ nalazi NN muško tijelo. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a tijelo je prebačeno u mrtvačnicu Bijeli brijeg gdje će biti izvršena obdukcija. Preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje na otkrivanju identiteta ovog lica.

Slični članci

Back to top button