Hercegovina

Centralna manifestacija “Putevima pobjede Armije Republike BiH 2023″

Danas će biti održana centralna manifestacija “Putevima pobjede Armije Republike BiH 2023” i obilježavanje 31. godišnjice oslobađanja Mostara od srpsko-crnogorskog agresora juna 1992. godine, u organizaciji udruženja proisteklih iz Armije RBiH.

Kako je najavljeno, potpredsjednik FBiH Refik Lendo prisustvovat će danas, centralnom obilježavanju 31. godišnjice pobjede Armije RBiH – oslobađanja prostora Mostara 1992. “Putevima pobjede Armije Republike BiH”, koje će se održati na sportskom igralištu u Podveležju.

U 17:45 sati planirano je polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Šehidskom turbetu Podveležje, a nakon toga, u 18 sati prigodan program i obraćanje potpredsjednika FBiH te predstavnika organizatora i boračkih udruženja koje će biti održano na Sportskom igralištu u Podveležju, saopćeno je iz Ureda potpredsjednika FBiH.

Podsjetimo, manifestacija „Putevima pobjede Armije Republike BiH“ održava se svake godine na prostoru Grada Mostara s ciljem obilježavanja značajnih datuma i događaja, te sjećanja na istaknute ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992 – 1995. Jedan od najznačajnih događaja koji se obilježava je oslobađanje Mostara od srpskocrnogorskog agresora, juna 1992. godine.

U četvrtak je u organizaciji udruženja proisteklih iz Armije RBiH obilaskom mezarja i mjesta pogibije boraca, obilježena godišnjica forsiranja Neretve i oslobađanja lijeve obale u urbanom dijelu Mostara. Navedena borbena dejstva je izvodio Samostalni bataljon odbrane Mostara u sadejstvu sa HVO.

Organizatori pozivaju pripadnike Armije i MUP-a RBiH i sve druge građane da prisustvuju aktivnostima kojima se sjećamo naših saboraca i slavnih dana ponosa i prkosa patriota BiH.

Slični članci

Back to top button