BiHSportVijesti

Danas se igra 32. kolo Premijer lige BiH

Danas će biti odigrano 32. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine, a na rasporedu je šest utakmica koje počinju u 17 sati.

Borac – Igman Konjic

Lider prvenstva, Borac Banja Luka, na svom stadionu dočekuje ekipu Igmana iz Konjica. Pobjedom u ovoj utakmici Borac bi mogao matematički osigurati treću titulu WWin lige BiH. U prošlom kolu, Borac je gostovao na “Tušnju” gdje su slavili protiv Tuzla Cityja rezultatom 2:6. Trenutno su u seriji od sedam utakmica bez poraza. Igman je u prošlom kolu ugostio sarajevski Željezničar, a utakmica je završena rezultatom 0:0, iako su oba tima imala nekoliko dobrih prilika za postizanje golova. Borac je na prvom mjestu sa 75 bodova, pet više od drugoplasiranog Zrinjskog, dok je Igman na devetom mjestu sa 33 osvojena boda. Glavni sudija na meču biće Aleksandar Njegomirović.

Sarajevo – Posušje

Sarajevo će na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini ugostiti ekipu Posušja. Bordo tim je osigurao nastup u Konferencijskoj ligi, a u posljednje tri utakmice ostvarili su tri pobjede s gol razlikom 6:3. Ovo će biti posljednja utakmica ove sezone u kojoj će Sarajevo imati podršku svojih navijača, s obzirom da u posljednjem kolu gostuju kod Širokog Brijega koji domaće utakmice igra u Čitluku zbog rekonstrukcije terena. Posušje je u posljednjem kolu na stadionu “Mokri Dolac” upisalo pobjedu rezultatom 2:1 protiv Sloge Meridian, nakon tri uzastopna poraza bez postignutog pogotka. Sarajevo se nalazi na četvrtoj poziciji sa 51 osvojenim bodom, dok je Posušje na petom mjestu sa 44 boda. Glavni sudija utakmice je Josip Martinović.

“U dobroj smo situaciji, dva kola prije kraja smo izborili taj minimalni cilj. Ova posljednja dva kola ćemo igrati na svježinu i pokušati odigrati na maksimumu. Posušje je jako dobro vođena ekipa, oslanjaju se na tranziciju. Gledamo sebe, želimo se pred našim navijačima prikazati u najboljem svjetlu. Nemamo nekih problema u samoj ekipi što se tiče povreda ili bilo čega, tako da sa nestrpljenjem u dobroj atmosferi čekamo zadnje dvije utakmice koje su meni za trenera jako bitne u smislu toga da damo šansu i mladim igračima.

Primjetio sam statistiku da smo ove sezone jedna od najmlađih ekipa u ligi. To je po meni pozitiva za budućnost. Sve je kako želimo i nadam se da ćemo odigrati dobru partiju kako bi tri boda ostala kući”, rekao je Simon Rožman.

Sloga Meridian – Široki Brijeg

Sloga Meridian će u Modriči dočekati ekipu Širokog Brijega. Oba tima su osigurala opstanak te u posljednje vrijeme igraju lošije u odnosu na prošlu polusezonu. Sloga je poražena u posljednje dvije utakmice, dok je Široki Brijeg u posljednje četiri utakmice doživio poraz i ostao bez trenera Dine Skendera. Glavni arbitar meča bit će Danijel Perić.

“Vratio sam se u Široki Brijeg nakon sedam godina i prihvatio poziv Dine Skendera da budem dio stručnog stožera. Zahvaljujem se treneru Skenderu na korektnoj suradnji i želim mu sve najbolje. To je brutalnost trenerskog posla. Klub je donio odluku da ja preuzmem momčad u ova zadnja dva kola. Samnom u stožeru će biti Wagner, Ivan Barać koji je zadužen za kondiciju i Nenad Džidić koji je trener vratara. Imamo dosta problema s ozljedama u zadnja dva tjedna, a za ovo kolo imamo dva kartonirana igrača Mamića i Kuprešaka. Na zadnjem treningu nam se ozlijedio i Adam Benić, a od ranije u rosteru nema Ćorića i Muse. Na ovom gostovanju će biti dosta promjena i mladi igrači će dobiti priliku. Ovo će biti jedna dobra prilika za njih, da se pokažu u seniorskom nogometu i da na taj način vidimo njihove mogućnosti. Imaju pred sobom dva dobra ispita, najprije Sloga, pa zatim u posljednjem kolu Sarajevo. To su utakmice u kojima ćemo moći vidjeti vrijednost naših mladih igrača”, rekao je Pandža

Velež – GOŠK

Velež će ugostiti ekipu GOŠK-a. “Rođeni” su u posljednje dvije utakmice upisali dvije pobjede nakon velikog poraza od Sarajeva na “Koševu” rezultatom 3:0. GOŠK je u posljednje četiri utakmice bez pobjede, sa tri uzastopna poraza. U prošlom kolu su poraženi od aktuelnog prvaka Zrinjskog rezultatom 1:4. Velež se nalazi na trećem mjestu sa 55 bodova, četiri više od Sarajeva, dok je GOŠK na desetom mjestu sa 32 osvojena boda, pet više od Tuzle koja se nalazi u zoni ispadanja. Glavni sudija u Mostaru bit će Benjamin Deljković.

Zrinjski – Tuzla City

Zrinjski će na svom terenu dočekati Tuzla City. Zrinjski je u posljednjih devet utakmica ostvario isto toliko pobjeda. Izabranici Željka Petrovića najavili su borbu do posljednjeg kola i nalaze se u finalu Kupa BiH. Prvu utakmicu su odigrali u Mostaru gdje su slavili protiv Borca rezultatom 1:0. Tuzla City se nalazi u teškoj situaciji, s obzirom da su posljednjih pet utakmica izgubili i trenutno se nalaze na mjestu koje vodi u Prvu ligu FBiH. Glavni sudija na utakmici bit će Darko Gedžić.

“Pripremamo se kao za sve ostale utakmice. Jedino što ja nisam bio prisutan tu u protekla četiri dana, jer sam bio bolestan i nadam se da će biti sve ok. Za nas je svaka sljedeća utakmica bitna. Sa dobrom igrom protiv Tuzla Cityja nastavljamo niz dobrih igara i idemo prema finalu, kao ekipa koja je ostvarila toliko pobjeda i koja ima dobro samopouzdanje. Ako odigramo loše protiv Tuzla Cityja, bit će loša uvertira za finale. Nama je ta utakmica veoma važna, kao i sve ostale. Mi smo Zrinjski, mi smo gospodski klub i idemo do kraja onako kako veliki klub treba da igra. Kao veliki klub idemo dobiti sve do kraja​. Ko nas dobije, pružit ćemo mu ruku i čestitati”, rekao je Petrović.

Zvijezda 09 – Željezničar

Posljednjeplasirana Zvijezda 09 će ugostiti Željezničar u Ugljeviku. Zvijezda 09 je u posljednjoj utakmici poražena u glavnom gradu BiH od “Bordo tima” rezultatom 2:1. Željezničar je u posljednje četiri utakmice neporažen, a u posljednjoj utakmici su odigrali meč bez golova u Konjicu. Glavni arbitar meča bit će Ernis Džemidžić.

“Idemo u goste, naš cilj koji je bio, mi ga polako izvršavamo. Protiv Zvijezde idemo da igramo isto normalnu utakmicu gdje očekujemo da ćemo pobijediti i da ćemo se pripremati za narednu utakmicu protiv Borca gdje mi dugujemo navijačima i da se tu u što većem broju okupimo i odigramo spektakularnu utakmicu, ali prvo da odradimo sutrašnju utakmicu. Zvijezda je izuzetno dobra ekipa, bez obzira što su ispali imaju nekoliko sjajnih pojedinaca. Imamo problema sa sastavom, Cavnić je bolestan, Boljevića leđa bole i imamo kapitena Krpića sa kartonima”, rekao je Đurbuzović.

Slični članci

Back to top button