DruštvoKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

KONJIC Dobitnica ovogodišnje nagrade “Majska ruža” je Sevda Habibija

Povodom Dana Grada Konjica, dodijeljena su priznanja i nagrade ovogodišnjim učesnicima ekološke akcije “Majska ruža 2023” koju Radio Konjic organizuje već 17 godina, sa ciljem motiviranja naših sugrađana da uređuju svoje balkone i vrtove i time doprinesu ljepšem izgledu našeg grada.

Ceremoniju dodjele nagrada koja je održana danas u prostorijama Radio Konjica, otvorile su Samra Džajić i direktorica Radio Konjica Amila Habibija koja se zahvalila svim učesnicima, partnerima, pokroviteljima i prijateljima akcije “Majska ruža”, na podršci za realizaciju ovog projekta.

Glavnu nagradu “Majska ruža”, osvojila je naša sugrađanka Sevda Habibija, koja se kako kaže za ovu akciju nikada nije prijavila sama. Svaki kutak svog prostora ona nastoji uljepšati cvijećem, a za iduću godine već ima nove planove.

“Osjećam se prelijepo, ovo treba zaslužiti da se nađete među ovakvim ljudima. Zaista volim cvijeće, time se bavim  i nema tog novca kojeg je meni puno dati za cvijeće, za neke druge stvari-da, ali za cvijeće nikada.”

Dobitnica ovogodišnje nagrade "Majska ruža" je Sevda Habibija
Dobitnica ovogodišnje nagrade "Majska ruža" je Sevda Habibija

Nagrada za najljepši vrt pripala je u ruke Emire Sultanić koja je ljubav prema uzgoju cvijeća naslijedila od svoje majke, a ovo priznanje će kako kaže, dodati svim prethodnim priznanjima koja je tokom proteklih godina osvajala učešćem  u ekološkoj akciji “Majska Ruža”, Radio Konjica.

“ Zaista mi je drago što sam učesnica ekološke akcije “Majska ruža”, volim cvijeće, volim vidjeti lijep vrt i balkon, lijepo uređenu okućnicu. Ni sama ne znam koliko puta sam već učestvovala, imam dosta priznanja.”

Dobitnica ovogodišnje nagrade "Majska ruža" je Sevda Habibija

Nagrada za najljepši balkon ove godine, pripala je Violeti Sultanić, koja svoj balkon uređuje i održava uz podršku svog supruga Jasmina koji je danas, u njeno ime, preuzeo nagradu. Njihova imena Jasmin i Violeta, kako kaže naš sugovornik govore dovoljno o tome koliko daleko seže njihova ljubav prema cvijeću, koja im je kako se čini  rođenjem predodređena.

 “Apsolutna saradnja, sve što supruga ne može da uradi uradim ja, a ona mi prenese kako treba. Ni ja ni supruga nismo stručnjaci, ali ona to voli, to je za nju odmor i terapija i ja ću je podržavati koliko god bude trebalo.” izjavio je Jasmin Sultanić.

Dobitnica ovogodišnje nagrade "Majska ruža" je Sevda Habibija
Dobitnica ovogodišnje nagrade "Majska ruža" je Sevda Habibija

Rad i trud JKP “Standard” i napori radnika ovog preduzeća na uređenju i uljepšavanju našeg grada, nisu ostali neprimjećeni, pa je tako JKP “Standard” osim osvojenog priznanja, ove godine nagrađeno i drvorebarskom tacnom firme “Rukotvorine” Besima Nikšića.

“Veliki je vjetar u leđa kada ljudi prepoznaju naš rad  i pohvale naše radnike koji sigurno vole svoj posao. Ekološka akcija pokazuje da je cijeli grad osviješten što se tiče zelenih površina i uređenja našeg grada.” – izjavio je rukovodilac JKP “Standard” Sulejman Alagić.

Dobitnica ovogodišnje nagrade "Majska ruža" je Sevda Habibija

Nagradu, drvorezbarsku tacnu za dobitnicu “Majske ruže” i za JKP “Standard”, uručio je Besim Nikšić iz firme “Rukotvorine”, koji je istaknuo da su nagrade otišle u prave ruke, a u vitrinama dobitnika vječno će podsjećati na njihov vrijedan rad.

PD Igman i Grad Konjic, pokrovitelji su ekološke akcije “Majska ruža 2023”, a njihovi predstavnici Edis Macić sekretar Grada Konjica i Sanjin Bjelevac iz PD Igman uručili su  nagrade za najljepši vrt i balkon.

Posebna priznanja osvojili su : Anka Mijić, Behija Kurtović, Zlatko Ustalić, Meho Duran i Memnuna Krluć.

Dobitnica ovogodišnje nagrade "Majska ruža" je Sevda Habibija

Zlatni sponzor akcije je Turistička zajednica HNK, a bronzani sponzor je Hotel i slastičarna Oaza Konjic.

Prijatelji akcije bili su:

  1. MBH-prom d.o.o. Konjic
  2. Monter d.o.o. KONJIC
  3. „GPI“ d.o.o. Konjic 
  4. Mostara d.o.o. Konjic
  5. Invest group d.o.o. KONJIC
  6. Sanel-šped.o.o. Konjic
  7. G.D. Rad d.d. Konjic
  8. Agrobest d.o.o. Konjic
  9. Agromilk  d.o.o. Sarajevo
  10. TR »Salihović» Konjic
  11. Šumarstvo Prenj d.d. Konjic

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button