BiHBiznisDruštvoHercegovinaKonjicKulturaMagazinNVOPolitikaPrivredaPROMOSportSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

GRAWE KONJIČKI CENER: Peta utrka od 10 km kroz najljepše dijelove grada na Neretvi

Živeći ideju “zdravo tijelo-zdrav duh”, GRAWE trkačka zajednica raste, te će tako GRAWE ambasadori, čak njih 17 uzeti svoje učešće u Garden City business utrci koja će se održati 30. juna kao i njih 13 u petoj tradicionalnoj utrci u Konjicu – GRAWE Konjički cener.

GRAWE Konjički cener je nezaboravan sportski događaj koji se ove godine održava 1. jula s početkom u 19:30 sati i okuplja trkače svih nivoa vještina i potiče ih na zdrav i aktivan način života.

Ovogodišnji cener u Konjicu je privukao pažnju trkača ne samo iz regije, već i iz različitih dijelova svijeta. Sudionici iz zemalja poput Turske, Nizozemske, Danske, Sjedinjenih Američkih Država, Kenije, Češke i drugih donose međunarodnu dimenziju ovom već popularnom događaju koji će se održati u sklopu međunarodnog festivala Konjic Summer Fest.

Uz samu utrku na 10 kilometara, organizatori su pripremili i štafetnu utrku od 5 + 5 kilometara, koja omogućava timsko takmičenje i dodatnu dozu uzbuđenja.

Ovo je sjajna prilika za trkače da se takmiče kao dio tima i zajednički dostignu cilj.

Svi trkači će biti nagrađeni unikatnim dresovima s autogramom Lane Pudar, naše vrhunske ambasadorke, koja je velika inspiracija mladim bosanskohercegovačkim sportistima.

GRAWE osiguranje vjeruje u važnost podrške sportskim manifestacijama kao ključnom faktoru za očuvanje zdravlja i promociji aktivnog načina života. Svjesni smo da kroz partnerstvo s petom tradicionalnom utrkom u Konjicu, podižemo svijest o važnosti fizičke aktivnosti i potičemo ljude da njeguju zdrave navike.

Osim samog trkačkog događaja ovo je i događaj orijentisan promociji bogate turističke ponude BiH. Festival nudi cjelodnevne aktivnosti za učesnike jer ćete moći uživati u raftingu, posjetiti Titov bunker, istražiti lokalne muzeje i posjetiti prekrasno Jablaničko i Boračko jezero. Ovo će biti prilika da se spoje adrenalin, kultura i priroda na jednom mjestu.

Također organizatori nisu zaboravili na zabavni dio, tako da sve posjetitelje prvu noć zabavlja BH pjevač Neno Murić sa bendom a drugu noć na programu je Frenky, Kontra i Indigo uz tonove DJ Soul -a na Igralištu PARTIZANOVO. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Prijave za utrku su otvorene do 19. juna, stoga požurite i rezervišite svoje mjesto na ovoj uzbudljivoj manifestaciji. Prijave su moguće na web stranici organizatora www.pace.ba.

KLIX.BA

Slični članci

Back to top button