BiHKonjicSport

Trener “malog” Klisa zaslužuje čistu desetku za riječi koje je izgovorio na press konferenciji

FK Klis nije uspio da se plasira u Prvu ligu Federacije BiH, ali je svakako ponovo ostavio dobar dojam.

Klis je pravo osvježenje u bh. nogometu proteklih godina. Ovaj “mali” tim sada je bio na pragu Prve lige FBiH, ali Čelik je ipak bio bolji tim na terenu i zasluženo kroz dva meča izborio promociju u viši rang.

Nakon utakmice u Zenici, trener Klisa Nedim Kudra pokazao je da je najvažnije u životu biti objektivan, odmjeren i na kraju krajeva pošten.

I dok većina trenera nakon poraza u ovakvim utakmicama jedva šta i prigovori, tražeći alibi u sudijama, lošoj taktici protivnika ili nečem trećem, Kudra je hvalio publiku u Zenici i od srca Zeničanima poželio povratak na staze stare slave.

“Uživao sam. Odlična publika. Moram da pohvalim i trenera Čelika i sve igrače koji su dali doprinos za sve ovo. Moja je ekipa dala maksimum u ovom trenutku. Šteta što smo za protivnika dobili Čelik. Šanse bi nam veće bile da smo dobili Iskru ili Gornji Rahić”, rekao je Kudra nakon meča, dodavši:

“Još jednom čestitam Čeliku ulasku u Prvu ligu Federacije BiH”.

“Za nas se prije 4-5 godina nije ni čulo, a igrali smo četvrtfinale i polufinale Kupa. Ostvarili smo veoma dobre rezultate. Ko god nam dođe da igra protiv nas, ugostimo ga i pružimo sve uslove za sportsku i fer utakmicu”.

Ponovo se dotakao atmosfere u Zenici.

“Ovo stvarno treba doživiti”, dodao je Kudra, koji je potom na kraju poželio Čeliku povratak na staze stare slave.

Iako su poraženi, Kudra i njegovi igrači također mogu da se smatraju pobjednicima, barem dokle god imaju ovakav mentalitet i ovakav pristup sportu i životu.

sportsport.ba

Slični članci

Back to top button