BiHHercegovinaSport

KMF “Radnik MD Shop” i FC “Mostar SG” izdali saopštenje za javnost povodom nemilih scena na tribinama dvorane Midhat Hujdur

Imala je publike u dvorani priliku da gleda fenomenalnu utakmicu sa pregršt predivnih poteza i goliva, kao što je na primjer majstorija Marinkovića za 0:1, ali sijenku na to sve bacila je sena u 37′ minutu meča kada je dvadesetak huligana ušlo u dvoranu i napalo gostujuće navijače.

Nismo ovakvo nešto imali priliku da do sada doživimo na futsal terenima i nadamo se da više nikada nećemo jer ovakve stvari su nedopustive u sportu. Povodom ovog događaja klub iz Bijeljine je na svojim stranicama izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.

PREDMET: Saopštenje za javnost

“Poštovani članovi, navijači i prijatelji našeg kluba,

Imamo potrebu da Vas informišemo o nemilim scenama koje su se sinoć dogodile u Mostaru, gdje je ekipa Kluba malog fudbala “Radnik MD Shop” igrala drugu finalnu utakmicu protiv ekipe Futsal club “Mostar-SG”.

Naime, nekoliko minuta prije završetka utakmice koju su naši momci briljantno odigrali i u tim momentima imali vođstvo od 4:1, grupa huligana je ušla u sportsku dvoranu sa ciljem da izazove incident. Nažalost, to im je pošlo za rukom.

Dvadesetak navijača okružilo je predstavnike našeg kluba sa teleskop palicama i zahtijevalo od njih da skinu majice KMF “Radnik MD Shop“ na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi. Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe „Red Army“, upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te počeo da ih udara palicama.

Nekoliko policajaca i domaći gledaoci pokušali su da odbrane predstavnike kluba, koji su poslije par minuta uspjeli da siđu na parket sportske dvorane.

Četvorica predstavnika KMF „Radnik MD Shop“ su povrijeđena, što potvrđuju i zdravstveni listovi koje su dobili od nadležnih ustanova, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda.

Žao nam je što su briljantna igra naših momaka i ostvarena pobjeda koja nam daje šansu da ostvarimo istorijski uspjeh i zaigramo u Ligi šampiona ostali u sjenci ovog nemilog događaja.

Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako

znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale.

Bijeljina je grad sporta, grad mira i prijateljstva, i tako će i ostati.

Nadamo se da će uprava Futsal cluba “Mostar-SG”, osim što nam je na zvaničnoj Fesjbuk stranici čestitala pobjedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače I zaposlene smatramo iskrenim prijateljima.

Na kraju, podsjećamo javnost da u subotu, od 20.30 časova, u Bijeljini igramo istorijsku utakmicu I da nas samo korak dijeli od titule.

Zato dođite da ispunimo dvoranu Gimnazije do posljednjeg mjesta i da pokažemo da nasilje nema svoje mjesto u sportu!”

KMF “Radnik MD Shop”

Bijeljina

25.5.2023.

Nedugo zatim i klub iz Mostara se oglasio povodom ovog događaja pa i njihovu stranu priče prenosimo u cjelosti.

“FC Mostar SG ‘Staklorad’ već godinama važi za najboljeg domaćina. Sa svim futsal klubovima u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, imamo korektne odnose i na kraju svake utakmice u dvorani “Midhat Hujdur – Hujka” gosti nam čestitaju na gostoprimstvu.

Da smo uvijek bili dobri domaćini, dovoljno o tome govori činjenica da smo od strane UEFA-e, krovne kuće fudbala, čak četiri puta dobili domaćinstvo, odnosno odobrenje za organizaciju turnira, Lige šampiona.

Nažalost, sinoć se desilo nešto što je bacilo mrlju na sav naš višegodišnji rad i trud.

Svi smo negativno iznenađeni sa ovim što se dogodilo dok se završavala utakmica protiv Radnika iz Bijeljine. Tribine su bile pune starijih osoba, žena i djece koji su zajedno sa ljubiteljima futsala uživali gledajući utakmicu i navijali normalno za svoj klub, dok se nije pojavila ova grupa koja je napala navijače Radnika!

U toj nekoj gužvi i tuči svi su nekako dobili udarce, navijači na tribinama, gostujući navijači… Grupa koja je upala napravila je haos, djeca su popadala sa tribina, povrijeđeni su naši navijači koji su pokušavali da zaštite goste iz Bijeljine.

Mi smo uspjeli osigurati igrače na terenu i ispratiti ih do svlačionice na sigurno. Policija na tribinama uradila je svoj posao brzo i efikasno.

Nadležnim policijskim organima prepuštamo da provedu istragu i da počinioci budu procesuirani.

Ovakvim dešavanjima nije mjesto u dvoranama i na stadionima. Duboko žalimo zbog ovog nemilog događaja i upućujemo iskreno izvinjenje našim gostima i svima koji su povrijeđeni.”

Uprava kluba FC “Mostar SG”

Slični članci

Back to top button