KonjicVijesti

UJEDINJENI ZA PRIRODU Ronilački klub” Bosna” i Grad Konjic nastavljaju uspješnu saradnju

U susret ljetnoj turističkoj sezoni Ronilački klub “Bosna” uz podršku Grada Konjica 28.05.2023. godine provest će akciju čišćenja podvodnog dijela Boračkog jezera i priobalja.

Pripreme za 11.”Eko akciju” u kojoj će učestvovati ronioci i volonteri su u toku i tim povodom Hrvoje Gavrančić, predsjednik Ronilačkog kluba “Bosna” Sarajevo je 26.04.2023.g. posjetio Gradsku upravu Konjic, gdje se sastao sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem, kojem je uručio zahvalnicu za podršku u radu i uspješnu saradnju.

– Kontinuiranim zajedničkim aktivnostima na čišćenju, Boračko jezero smo doveli na zavidan nivo, kada je riječ o čistoće vode i priobalja. Akcije će se, kako je dogovoreno, provoditi i u budućnosti, a ono što je značajno jeste da predstojeću ljetnu turističku sezonu Boračko jezero dočeka u punom sjaju. Naravno, posjetioci bi trebalo da povedu više pažnje tokom svog boravka u ovom biseru prirode, odlažući otpad na za to predviđena mjesta – naglasio je Gavrančić, pozivajući sve ljubitelje prirode da uživaju u ljepotama koje područje Konjica pruža.

Gradonačelnik Ćatić se zahvalio na saradnji i aktivnostima koje Ronilački klub provodi s ciljem očuvanja prirode na području grada Konjica.

Ronilački klub “Bosna”

Slični članci

Back to top button