BiHKonjicPolitikaVijesti

ARMEL SITAR I MUHAMED HAMO LAPO NOVI ČLANOVI KANTONALNOG VIJEĆA SBIH HNK

foto: Stranka za BiH Konjic

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Hercegovačko-neretvanskog kantona je na svojoj 7.sjednici, a na prijedlog Gradskog savjeta SBIH Konjic donijelo odluku o popuni Kantonalnog vijeća SBiH HNK članovima GS SBIH Konjic i to g-dinom Armelom Sitarom i g-dinom Muhamedom Hamom Lapom.

Armel Sitar je rođen 1989. godine u Konjicu. Završio je Ekonomski fakultet u Mostaru na Univerzitetu Džemal Bijedić i stekao zvanje Bachelor Ekonomije, smjer finansijsko-računovodstveni.

Radno iskustvo:

– Aida Komerce doo Sarajevo ( prvo radno iskustvo na poslovima prodaje)

– Konjic karton doo Konjic ( poslovi prodaje u trajanju od pet godina)

– Eur pa doo (poslovi prodaje u trajanju od tri godine)

– Graewe tadiv doo ( trenutno zaposlen u knjigovodstvenom sektoru)

Bračni status – oženjen i otac dvoje djece.

Na proteklim općim izborima 2022. Godine bio je kandidat SBIH za skupštinu HNK, gdje je ostvario zapažen izborni rezultat.

Muhamed Hamo Lapo je rođen 1967. godine u Čelebićima, Konjic. Po zanimanju je Bachelor menadžmenta informacionih tehnologija. Zaposlen je u BH Telecom d.d. Sarajevo, sektor za mreže , gdje radi već 30 godina. Pored toga aktivno se bavi pčelarstvom, te je pohađao poseban program educiranja iz oblasti pčelarstva na Agromediteranskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu.

Bračni status – oženjen i otac troje djece.

Muhamed Lapo je dugogodišnji član i aktivista SBIH, član Gradskog savjeta SBIH Konjic i predsjednik mjesnog odbora SBIH Čelebići. Na posljednjim općim izborima bio je kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BIH, gdje je postigao zapažen rezultat.

Ovim izborom nastavlja se proces jačanja Stranke za Bosnu i Herecgovinu u HNK i Gradu Konjicu.

Slični članci

Back to top button