BiHDruštvoVijesti

Bakir Izetbegović dijelio bajramluk najmlađima ispred Begove džamije u Sarajevu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović klanjao je bajram-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a nakon vjerskih obaveza uslijedilo je čestitanje Bajrama okupljenim vjernicima.

Nakon bajram-namaza, vjernici su čestitali jedni drugima Bajram, a Izetbegović je zatim okupljenima podijelio i bajramluk.

Kako tradicija nalaže, bajramluk se dijeli najmlađima u porodici ili komšiluku ili, kao što je ovaj put bio slučaj, onima koji su prisustvovali bajram-namazu u Begovoj džamiji.

Bakir Izetbegović dijelio bajramluk u Gazi husrev-begovoj džamiji

Veliki broj vjernika jutros je prisustvovao bajram-namazu u Begovoj džamiji, a hutbu je predvodio reis Husein ef. Kavazović.

“Lakše je čovjeka osumnjičiti, optužiti i osuditi nego ga upoznati i razumjeti. Razgovarati argumentima je teže, ali ispravnije. Imajmo povjerenja jedni u druge, sve dok ne vidimo da se naš brat ne drži datog obećanja. Ne činimo jedni drugima ono zbog čega ćemo zažaliti i što ne bismo voljeli da nam se učini. Kome se ne može vjerovati, ni riječ mu nije skupa. Molimo Allaha da popravi naše međusobne odnose u onome što je dobro za nas”, naglasio je reisul-ulema u dijelu hutbe koju je održao vjernicima.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button