BiHSport

PL BiH: Borac i Zrinjski igraju derbi 25.kola, Željo na Grbavici dočekuje Tuzlu City

Četiri meča 25. kola Premijer lige BiH igraju se u subotu.

Posušje na svom terenu dočekuje Slobodu, Velež igra protiv Leotara, u Banjoj Luci u derbiju kola se sastaju Borac i Zrinjski, dok će Željo na Grbavici ugostiti Tuzla City.

Ekipe Posušja i Slobode na stadionu Mokri Dolac od 15 sati igraju derbi začelja. Fudbaleri Posušja su trenutno zadnji sa 24 boda, a Sloboda je osma sa istim brojem bodova.Momčad Posušja je najslabiji domaćin lige sa omjerom od tri trijumfa, tri remija i pet poraza. Sloboda je jedini klub ove sezone bez pobjede u gostima. Tuzlaci imaju šest remija i šest poraza.

Velež od 16 sati na stadionu Rođeni dočekuje Leotar. Mostarci su peti na tabeli sa 37 bodova, a Leotar je sedmoplasirani sa 12 bodova manje. Oba međusobna meča ove sezone Veleža i Leotara završena su rezultatom 1:0.

Od 18:30 sati u Banjoj Luci derbi kola igraju Borac i Zrinjski. Borac je drugoplasirani sa 43 boda, a Zrinjski je lider sa 14 bodova više. Zrinjski je u prvom međusobnom susretu ove sezone slavio sa 1:0, a Borac je u Banjoj Luci bio bolji identičnim rezultatom u drugom meču.

Posljednji susret današnjeg programa 25. kola PL BiH od 20 sati odigrat će Željezničar i Tuzla. Ekipa Želje je četvrta na tabeli sa 39 bodova, a Tuzla zauzima devetu poziciju sa 15 bodova manje. U prvom međusobnom duelu ove sezone Željo je na Grbavici pobijedio sa 4:2, da bi Plavi i u drugom meču bili bolji rezultatom 2:1.

.

Slični članci

Back to top button