BiHMagazinVijestiZanimljivosti

Prema umjetnoj inteligenciji ovo su najljepše žene u historiji BiH

Pitali smo umjetnu inteligenciju da nam navede imena najljepših žena u historiji Bosne i Hercegovine, a na listi su se našla neka poznata, ali i manje poznata lica.

“Ljepota je subjektivna i ne postoji način na koji tačno ocijeniti ko je najljepša žena u Bosni i Hercegovini. Međutim, neke od žena koje veliki broj ljudi smatra lijepima su bosanskohercegovačke glumice, modeli i blogerice”, odogovrila nam je umjetna inteligencija i izdvojila pet imena.

1. Amra Džeko

Amra je jedna od najuspješnijih bh. manekeni. Supruga je našeg reprezentativca Edina Džeke i majka je petero djece. Na Instagramu ima preko 250 hiljada pratitelja.

2. Idda Van Muster

Idda Van Muster, pravim imenom Aida Đapo-Muharemović svjetski je poznat pin-up model. Ovu rođenu Trebinjku na Instagramz prati preko 300 hiljada ljudi, a inspiraciju za svoje fotografije i odjevne kombinacije pronalazi u modi od 1920-ih do 1960-ih.

3. Dina Pandžić

Dina Pandžić je kanadski model i glumica rodom iz Bosne i Hercegovine. Njen televizijski rad uključuje glavnu ulogu u bh drami “Dubina”.

4. Isidora Borovčanin

Isidora Borovčanin 2014. godine ponijela je titule Miss BiH i Top model svijeta. Trenutno živi u Beogradu i majka je troje djece.

5. Snežana Kuzmanović

Na petom mjestu se također našla jedna misica. Na Izboru Miss BiH za Miss svijeta 2011. godine titulu najljepše ponijela je Snežana Kuzmanović iz Laktaša.

Inače, za potrebe ovog članka koristili smo Microsoftovu tražilicu Bing koja sadrži najnoviju tehnologiju vještačke inteligencije.

Unaprijeđeni Bing koristi ChatGPT tehnologiju kompanije OpenAI, koja je brzo privukla veliku pažnju kada se pojavila prošle godine. Microsoftov potez predstavlja daleko najveću prijetnju Googleu i njegovoj dominaciji kada je riječ o pretraživanju interneta te označava početak bitke “AI oružjem” između kompanija.

ChatGPT tehnologiju je razvila kompanija OpenAI uz podršku Microsofta, a koristi tehnike dubokog učenja za generisanje odgovora poput ljudskih na pretraživanje interneta.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button