KonjicMagazin

Omar Nuhić, hafiz i doktor: Nauka pokušava dostići ono što je islam objavio prije 1400 godina

Hafizom Omar Nuhić, nutricionista i doktor medicine za TV Hayat je govorio o prednostima i blagodatima posta, ali i onom što ramazan sa sobom nosi.

  • Najveća je borba sa samim sobom i to je osnovica za sve. Ako se čovjek bori protiv samog sebe da bude bolji , to je osnovica, motivacija i to je jedina borba koju čovjek treba voditi. Poenta života na dunjaluku, pored robovanja Gospodaru, je da se pomogne drugima – poručio je.

Podsjetio je na razna istraživanja koja su dokazala koliko je ramazanski post ustvari dobar za čovjekov organizam sa zdravstvenog stanovišta.

  • Meni je karakteristično istraživanje prije tri godine gdje je navedeno da je ramazsnki post najgora varijanta posta. Prošlogodišnje istraživanje je ipak dokazalo da je ramazanski post najbolja varijanta posta. Nauka pokušava da dostigne ono što je islam već objavio, što nam je Allah spustio prije 1.400 godine.Sve benefite ramazana i posta vjerovatno nikad nećemo otkriti. Ima mnogo efekata koje ramazan daje, a između ostalog regeneriše čitavo tijelo – rekao je Nuhić.

(M.S.)

Video pogledajte i OVDJE.

https://youtube.com/watch?v=QPa5H5dN2uA%3Ffeature%3Doembed

Slični članci

Back to top button