BiHBiznisDruštvoKonjicPrivredaPROMOVijestiZanimljivosti

USPJEH Amar Kurtić – poslovna priča Global Tech Konjic

Foto: Amar Kurtić, fb

PIŠE: Amina Čilić / novikonjic.ba

Poslovna priča Global Tech počela je u ljeto 2018. godine, kada ambiciozni Konjičanin, Amar Kurtić, odlučuje slijediti svoj zacrtani cilj.

Tadašnje otvorenje male radnje na Partizanovom u Konjicu nije moglo ni naslutiti uspjehe koje će godinama poslije nizati. Već naredne godine Amar otvara i svoju drugu poslovnicu, sa adresom u Jablanici, a krajem 2022. godine otvara vrata i svoje treće poslovnice Techno Shop u centru Grada Konjica u ulici Maršala Tita. U međuvremenu osposobili su i profesionalni servis za IT i mobilne uređaje koji ispunjava sve standarde modernog servisa sa konstantnim ulaganjem u servisne alate i mašine. Trenutna Global Tech i Techno Shop porodica broji ukupno 8 radnika, a na tom se broju ne planiraju zaustaviti.

Izgraditi ime na bilo kojem polju nije jednostavno, a vrijednoj osmočlanoj ekipi to je pošlo za rukom. Ostvarili su prepoznatljivost u gradu Konjicu, općinama Jablanica i Prozoru na polju prodaje laptopa, kompletne IT opreme, mobitela i servisnih stvari.

Otvorenjem nove poslovnice u centru Grada Konjica kupcima su pružili bogatiji asortiman proizvoda te sad u ponudi imaju kompletan asortiman video nadzora, alarmnih sistema, malih kućanskih aparata, bijele tehnike, TV uređaja, kao i proširenu ponudu IT uređaja, informatičke opreme…

Također, u narednom periodu planiraju proširiti kompletno poslovanje, posebno u polju IT podrške, sistema video nadzora i alarma, kao i klimatizacije.

Konstantno ulaganje u ponudu ključ je uspjeha i razlog zašto je Global Tech adresa na koju se kupci rado vraćaju. Razmišljajući o zadovoljstvu kupaca i olakšavanju mnogima teške svakodnevnice, uveli su i neke olakšice pri kupovini uređaja.

U ponudi imaju nekoliko sistema plaćanja na rate, a prvi osnovni je putem kartice Unicredit banke. Također, Global Tech i Techno Shop poslovnice imaju ugovor sa mikrokreditnim organizacijama Partner i Mikrofin. Zahvaljujući ovoj saradnji, kupci uz ispunjene uslove mogu ostvariti pogodnosti kupovine na rate do 36 mjeseci.

Treća, hvale vrijedna opcija je ta, da nude i mogućnost vlastitog kreditnog finansiranja, odnosno vlastitim sredstvima finansiraju kupce pri kupovini uređaja do 6 mjeseci, bez ikakve naknade i dodatne kamate. Uslov za ostvarenje ove mogućnosti je prilaganje CIPS-a, potvrde o stalnom zaposlenju te plaćanje minimalno jedne trećine pri kupovini uređaja. Preostali iznos neće nositi nikakav dodatni finansijski teret.

Ono na šta su posebno ponosni ističe Amar je to, da su poslovanje od četiri godine, koje je krenulo od minusa, uspjeli dosad realizirati bez ikakvih kredita i dugova. Stečenu zaradu ulažu ponovo u vlastiti kapital firme.

Ključ uspjeha u kompletnom životu je adekvatno, pravovremeno i precizno postavljanje životnog cilja bez ikakvih posustajanja, bez obzira koliko brzi ili spori koraci bili ka njegovom ostvarenju, ističe Amar. Pojašnjava nam to na svom poslovnom primjeru, gdje je na početku mjeseca januara jasno, precizno i pismeno postavio zahtjeve ispred sebe, svoje firme i svojih kolega za tekuću godinu, a na takav način su postupali i svih prethodnih. Ostvarenje tih ciljeva je jedna dodatna satisfakcija i za uposlenike firme, jer dobijaju velike bonuse zbog njihove realizacije.

Prijatna, kvalitetna i dobronamjerna usluga je ono što Vas očekuje kao kupca te izgradnja iskrenog odnosa u kojem nije jedini cilj da se proizvod proda. Kako bi se izgradila priča na zadovoljstvo svih, maksimalni napori su uloženi da dosadašnji rad bude za primjer.

Za mladu poduzetničku firmu koja dolazi iz Konjica ovo je svakako izuzetan i inspirativan uspjeh te se nadamo da ćemo u budućnosti vidjeti još ovakvih reprezentativnih primjera.

Ukoliko ste u potrazi za mjestom koje prati razvoj tehnologije i raznovrsnost tržišta, onda su Global Tech i Techno Shop poslovnice pravo mjesto za Vas. Posjetite neku od poslovnica i uvjerite se u kvalitet i raznovrsnost ponude koju Vam nude.

VIDEO:

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora novikonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu novikonjic.ba je Udruženje VIPK i portal novikonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.  Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj. link na portal novikonjic.ba. Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem redakcijskog e-maila: novikonjic@gmail.com.)

Slični članci

Back to top button