HercegovinaVijesti

Mostar: Bomba na igralištu škole

foto: mostarski.ba

Nema mjesta za paniku, poručeno je jutros iz hercegovačko-neretvanske Civilne zaštite, nakon što je na igralištu kod Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica u Mostaru pronađena bomba.

Iz Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a je za RGM potvrđeno da je jutros u 10 minuta do 7 sati domar Medicinske škole obavijestio policiju da je na igralištu škole uočio neeksplodirano ubojito sredstvo.

MUP je odmah pokrenuo zakonom predviđene aktivnosti, te su na mjesto događaja upućene policijki timovi, uključujući i one za kontradiverzionu zaštitu. Policija je i osigurala prostor, kao i o svemu informirala Civilnu zaštitu, rekao je za RGM portparol Štaba CZ-a HNK-a, Pero Pavlović.

U toku su zakonom predviđene procedure postupanja u ovakvim slučajevima, uključujući i KDZ pregled, nakon čega će biti donesena odluka o daljnjem postupanju.

O cijelom slučaju obaviještene su sve nadležne institucije, uključujući i Tužilaštvo.

“Apsolutno nema mjesta za bilo kakvu paniku”, kazao je za RGM portparol Štaba CZ-a i vatrogastva HNK-a, Pero Pavlović.

Mediji su također javili da je jutros početak nastave u Srednjoj medicinskoj školi Sestara milosrdnica u Mostaru početak nastave pomjeren, međutim, nismo uspjeli dobiti potvrdu ove informacije, jer na naše telefonske pozive niko u toj školi nije odgovarao.

(Mostarski.ba)

Slični članci

Back to top button