HercegovinaVijesti

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH: Objavljena dva Javna poziva

foto: radiokonjic.ba

Prvi put u ovoj godini Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH raspisao je dva Javna poziva. Riječ je o Javnom pozivu za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u tekućoj godini, te Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnim radionicama u 2023.godini.

“Kada govorimo o Javnom pozivu za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini, pravo učešća  imaju sva pravna lica sa područja FBiH koji žele zaposliti osobu sa invaliditetom a koja ima najmanji procenat invaliditeta 60%, kao i osobe sa invaliditetom  koje žele da pokrenu samostalnu obrtničku djelatnost u svrhu samozapošljavanja. Fond je za namjene ovog Javnog poziva izdvojio 7.000.000 KM” kazala je za radiokonjic.ba Nejra Šabić koordinatorica u odjeljenju za podršku korisnicima u pomenutom Fondu.

Javni poziv ostaje otvoren do 13. aprila tekuće godine a aplicirati se može na način da se popuni aplikacioni obrazac Javnog poziva na web stranici Fonda za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH. O uslovima i ostalim detaljima ovog Javnog poziva možete čitati na linku JAVNI POZIV za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini | FPRZOI (fond.ba)

“Drugi javni poziv odnosi se na dodjelu sredstava finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitinih radionica u 2023. godini. Otvoren je do 24. marta tekuće godine, a za namjene istog izdvojeno je 5.000.000 KM” naglasila je za radiokonjic.ba Nejra Šabić.

Ovaj Javni poziv sastoji se od četiri lota:

a) Lot I: Za finansiranje/sufinansiranje programa za održavanje postojeće razine zaposlenosti osoba sa invaliditetom u privrednim društvima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnim radionicama – 1.800.000,00 KM;

b) Lot II: Za finansiranje/sufinansiranje programa za razvoj privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica – 1.600.000,00 KM;

c) Lot IV: Za finansiranje/sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom koje obavljaju samostalnu djelatnost ili poljoprivrednu djelatnost kao jedino i glavno zanimanje uključujući i osobe sa invaliditetom koje su zaposlene u skladu sa članom 56. stav 2. i 3. Zakona – 1.500.000,00 KM;

d) Lot V: Za finansiranje/sufinaciranje programa održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom zaposlenih u organizacijama osoba sa invaliditetom – 100.000,00 KM.

Detaljnije o ovom Javnom pozivu čitajte na linku JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica u 2023. godini | FPRZOI (fond.ba)

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH/radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button