BiHHercegovinaSportVijesti

Kup BiH: Velež hat-trickom Haskića u katastrofalnim uslovima slavio protiv Sloge

U Modriči je odigran prvi susret četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Sloge Meridian i Veleža. Susret je prvobitno trebao početi od 18 sati i 30 minuta, ali je zbog loših uslova na terenu pomjeren, te je počeo od 19 sati. Mostarski klub je slavio pobjedu rezultatom 0:3.

Terenska nadmoć i inicijativa Veleža isplatila se u drugom poluvremenu. Igrala se 53. minuta kada je Nermin Haskić iskoristio priliku i pogodio mrežu Sloge Meridian za vodstvo Veleža od 0-1.

U 73. minuti utakmice glavni arbitar meča Aleksandar Njegomirović dosudio je penal za Slogu Meridian. Bogdanović je faulirao fudbalera Sloge, barem prema mišljenju Njegomirovića, iako je utisak da je jedanaesterac prestrogo dosuđen.

I pored takve odluke, Bogdanović je odbranio penal i ostalo je 0:1 za Velež. Nedugo nakon toga drugi žuti karton dobija Dadić u redovima Sloge, pa su domaćini posljednjih 10-tak minuta igrali sa igračem manje. Iskoristio je to Velež, pa u 87. minuti udvostručio prednost preko Haskića za 0:2. Asistent je bio mladi Lauš koji je stigao iz Hajduka i odlično se uklopio u mostarsku ekipu. Ušao je sa klupe večeras i pružio izuzetnu partiju.

U nadoknadi vremena Haskić je postigao i treći pogodak, čime je krunisao hat-trick i donio konačnih 3:0.

Revanš utakmica na rasporedu je 15. marta na stadionu Rođeni.

U četvrtfinalnim Kup utakmicama koje su danas odigrane, Tuzla City je sa 5:0 savladala Rudar Prijedor,dok je Zrinjski slavio u gostima protiv Radnika iz Bijeljine rezultatom 3:1.

Slični članci

Back to top button