HercegovinaVijesti

Saopćenje Ureda komesara policije HNK-a

Povodom nespretno izrečenih ili u medijima  krivo  prenesenih izjava ravnatelja JP „MO Parking“ da će „policija u potpunosti preuzeti pauk-službu i da će grad Mostar ustupiti MUP-a dva pauk-vozila“ dužni smo, po ko zna koji put,  informirati javnost da MUP HNŽ obavlja samo poslove iz svojih nadležnosti propisanih Zakonom. Ovo Ministarstvo nije, a niti hoće, obavljati poslove iz nadležnosti i za račun JP „MO Parking“ ili bilo kojeg drugog javnog ili privatnog poduzeća eventualno preuzimajući  dio njihovih poslova.

MUP HNŽ je iskazao dobru volju za suradnjom u rješavanju problema „mirujućeg prometa“ u gradu Mostaru, te zatražio na korištenje jednog pauk vozila od nekoliko dugi niz godina nekorištenih pauk vozila u vlasništvu grada Mostara ali isključivo radi obavljanja poslova iz svoje nadležnosti propisanih Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH.

Također, koristimo prigodu da informiramo javnost da su intenzivirane aktivnosti policije na suzbijanju prekršaja nedozvoljenog parkiranja na pločnicima , ulici, zelenim površinama i drugim mjestima gdje je to Zakonom zabranjeno. U svom radu policija je počela koristiti i niz tehničkih sredstava, a jedno od novih jeste da se koristi kamera iz službenog vozila u pokretu koja snima vozila parkirana na nedozvoljenim mjestima. Nakon obrade i provjera u bazi podataka prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest o učinjenom prekršaju sa propisanom visinom kazne.

Na kraju obavještavamo javnost da su u gradu Mostaru u ulici Ante Starčevića i u ulici Kralja Tomislava postavljeni novi radari za kontrolu brzine i drugih prometnih prekršaja. – navodi se u saopćenju za javnost.

Slični članci

Back to top button