KonjicVijesti

Organizovan izlet za polaznike Mektebskog centra MIZ Konjic

foto: Mektebski centar MIZ Konjic

U organizaciji Mektebskog centra Medžlisa Islamske zajednice Konjic, za sve polaznike Mektebskog centra ovoga vikenda, u nedjelju, 19.02.2023. godine, organizovan je izlet na Bjelašnicu, našu olimpijsku ljepoticu.

Učešće u ovom zimskom izletu uzeo je zavidan broj polaznika Mektebskog centra, njih 170 gdje je bio prisutan i određen broj roditelja.
Izlet je obuhvatio sve nivoe mektebske pouke, a 400 polaznika istu pohađa u mektebskom centru.
Prvi nivo je bio obavezan imati tokom izleta pratnju dok ostali nivoi su bili isključivo pod pratnjom mualima Mektebskog centra te nekoliko aktivista Mreže mladih Medžlisa IZ Konjic.

-Lijep dan, ugodan prijevoz učinili su da ovaj jednodnevni projekat prođe u najboljem redu i odličnoj zabavi na snijegu gdje su djeca, roditelji, kao i njihovi mualimi imali priliku uživati.
U posljepodnevnim satima pridružio nam se glavni imam Refik ef. Delić, kao i određen broj roditelja.
Bitno je spomenuti da je izlet bio za polaznike Mektebskog centra besplatan, a roditelji koji su sa nama išli učestvovali su sa simboličnom cijenom.

Mualimi, Azra Selimović Zalihić, Enes ef. Alić i Ensar ef. Zalihić, koji su bili u pratnji svojih polaznika, istakli su i kazali da je atmosfera bila super i da su svi koji su bili na ovom izletu bili odlični.

Zahvaljujemo se prevozniku Konjictrans na udobnom putovanju i razumjevanju, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovaj naš projekat a posebno roditeljima koji su zajedno sa nama pazili na svu ovu dječicu i naravno našim članovima Mreže mladih Medžlisa IZ Konjic, poručili su na stranici Mektebskog centra.

Slični članci

Back to top button