HercegovinaSport

Red Army Mostar: “Vraćamo se u svoj dom, Velež je stvar kućnog odgoja!”

Fudbalski klub (FK) Velež u subotu 18. 2. 2023. godine će igrati susret Kupa Bosne i Hercegovine protiv Posušja od 18 sati i 30 minuta.

Tim povodom oglasili su se i najvatreniji navijači Veleža, Red Army Mostar.

“U Subotu (18.2.2023) naš klub ne igra samo za rezultat i pobjedu, koja je imperativ, nego za Veležovu porodicu, armiju navijača na svakoj tribini, sve ono što čini nas kao cjelinu, a to je pripadnost klubu i grupi. Nakon 267 dana vraćamo se na svoj stadion, u svoj dom i mjesto gdje sve emocije staju u jedno, emocije koje osjetiš kada sa svojim drugovima navijaš rame uz rame svih 90 minuta tjerajući Velež ka pobjedi.

Prvi dio polusezone je za neke bio monoton i neatraktivan, ali to za grupu ne smije biti izgovor jer Velež je sam po sebi atrakcija, način života i temeljno opredjeljenje bez obzira na mjesto i vrijeme.

“Kao pojedinci moramo shvatiti šta doprinosimo klubu i grupi kada stanemo u kop i pružamo ono najiskrenije iz sebe, čistu ljubav bez interesa. Svaka osoba u kopu je bitna i doprinosi nivou kojem težimo u navijačkom svijetu i ideji zbog koje smo tu. Zato ti budi taj koji će pozivati svoju porodicu, drugove, poznanike nazad u zajednički dom i na tribinu svih nas, tribinu IZA GOLA. Kako bi povratak bio dosljedan porodici kojoj pripadamo pustimo da nas vode emocije i strast te shvatimo ovaj poziv jako bitnim”, navodi se u saopćenju.

Napunimo stadion, napunimo našu matičnu tribinu i budimo podrška Veležu. Ovo predstavlja naš zadatak kroz čitav naredni period bez obzira gdje Velež igrao i koliko protivnik bio “atraktivan”, zato budi dio Armije i navijaj za Rođene!

VELEŽ JE STVAR KUĆNOG ODGOJA!,  poručili su iz Red Army Mostar.

Slični članci

Back to top button