KonjicVijesti

Tim Gorske službe spašavanja Prenj spreman za odlazak u Tursku i pružanje pomoći unesrećenim područjima 

foto: GSS “Prenj”

Vođeni osjećajem solidarnosti u momentima kada se narod Republike Turske suočava sa posljedicama razornog zemljotresa Konjičani okupljeni u Gorsku službu spašavanja Prenj spremni su otputovati u Republiku Tursku kako bi pružili pomoć u spašavanju nastradalih tokom potresa i saniranja posljedica.

Gradska uprava Konjic koordiniranim aktivnostima u posljednja dva dana sa Ambasadom Republike Turske u Bosni i Hercegovini nastoji organizovati i omogućiti pomoć na najadekvatniji način. S tim u vezi sinoć se gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sastao sa predstavnicima GSS Prenj, čija bi ekipa, koju čini četrnaest članova, među kojima su i dva medicinara, u dogovoru sa Ambasadom Republike Turske u BiH trebalo sutra avionom da otputuje u Tursku.

Ovom prilikom razgovarano je o pripremama za ovaj organizovani odlazak ekipe Konjičana, koja je spremna biti ruka podrške narodu Republike Turske, učestvujući u akcijama spašavanja ljudi i zbrinjavanja povrijeđenih. Ukoliko se planirane aktivnosti realizuju kako je zamišljeno, Konjičani bi se sutra do večeri trebali pridružiti mnogobrojnim spasilačkim ekipama, koje već dva dana pomažu u pronalasku nastadalih. Poštovani sugrađani, poželite sreću i uspjeh u planiranoj misiji našim članovima.

GSS “Prenj”

Slični članci

Back to top button