BiHVijesti

Saopćenje za javnost Sudske policije FBiH

foto: sudpol-fbih

Danas je prilikom izvršavanja operativnog zadatka povrijeđen službenik Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine – Centra sudske policije u Hercegovačko – nertetvanskom kantonu.

Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru broj 58 0 K 259 519 23 Iks od 06.02.2023. godine kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog A.M. radi izdržavanja kazne zatvora u tajanju od 6 dana, službenici sudske policije su nakon izvršenih operativnih provjera izvršili radnju privođenja lica A.M. u službene prostorije Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koje se nalaze u Kantonalnom sudu u Mostaru radi provjere i utvrđivanja identiteta.

Navedeno lice je sa ciljem bjekstva, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Kantonalnog suda u Mostaru iskočilo kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici sudske policije u namjeri da lice A.M. zaustave, krenuli u potragu za istim.

Službenici sudske policije su lice A.M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve, te je lice A.M. vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočilo u rijeku.

Prilokom navedene potrage službenik sudske policije L.J. se u namjeri da dođe do traženog lica poskliznuo sa litice prema obali rijeke Neretve kojom prilikom je zadobio povrede, te je isti odmah prevezen u Kliničku bolnicu u Mostaru radi utvrđivanja stepena povreda i pružanja ljekarske pomoći, gdje se isti trenutno i nalazi.

Službenici Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u koordinaciji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih polova Hercegovačko – neretvanskog kantona i dalje tragaju za licem A.M.

Sudska policija će pokrenuti postupak detaljnih provjera vezanih za navedeni događaj o čemu će biti obaviješteni nadležni organi i javnost.

sudpol-fbih

Slični članci

Back to top button