DruštvoKonjicVijesti

Grad Konjic: POZIV za zauzimanje javne površine ispred poslovnih prostora

FOTO: Novikonjic.ba


Na osnovu   člana 75. i 78. Odluke o komunalnom redu  („Službeni glasnik općine Konjic“, broj: 3/2018), Služba za prostorno uređenje, građenje i obnovu Grada Konjica, o b j a v lj u j e
 
  J A V N I  P O Z I V
 
   za zauzimanje javne površine ispred poslovnih prostora

 
Pozivaju se poslovni subjekti (fizička i pravna lica) koja obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i druge djelatnosti na području Grada Konjica, da podnesu zahtjeve za zauzimanje javne površine:
 
Oni koji vrše zauzimanje javne površine ispred svojih poslovnih objekata u širini postojećih poslovnih prostora preko koje površine imaju ulaznu komunikaciju u date prostore
 
Uz prijavu potrebno je dostaviti sljedeće:
 
1.Rješenje o registraciji firme sa naznačenim odgovornim licem
2.Kopija katastarskog plana parcele na kojoj se nalazi površina
3.Potvrda o izmirenim obavezama od strane Službe za privredu i finansije, da nema neizmirenih obaveza po osnovu zakupa (ukoliko je zakup koristio ranijih godina).
 
Zahtjev se predaje na protokol Grada Konjica u zatvorenoj koverti sa naznakom površina pod rednim brojem 1,  (za Komisiju za Urbanizam formiranu od strane Gradskog vijeća Konjic).

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva na protokol Grada Konjica (šalter sala) je  15dana od dana objavljivanja.
Zakup će se obračunavati za period od  01.04.2023 godine – 01.10.2023 godine.

Zauzimanje javne površine se radi u zavisnosti od namjene i načina korištenja, s tim da će zahtjev biti odmah odbačen ukoliko je podnesen za površinu koja ne zadovoljava traženi opis pod rednim brojem 1. Nepotpuni zahtjevi se neće razmatrati.

Grad Konjic

Slični članci

Back to top button