HercegovinaKulturaVijestiZabava

„Kakva ti je žena, takav ti je život” večeras u Narodnom pozorištu Mostar

foto:mostarski.ba

Predstava “Kakva ti je žena, takav ti je život” Dragana Marinkovića Mace, održat će se Narodnom pozorištu Mostar (NPM), večeras u u 19 sati.

Odgovore na vječna pitanja o odnosu između muškarca i žene, Dragan Marinković-Maca donosi na originalan i samo njemu svojstven način, a sve ulaznice za navedenu izvedbu su već rasprodate.

Riječ je o jednoj od najpopularnijih regionalnih predstava koja nekoliko godina puni dvorane u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

“Predstava govori o muško-ženskim odnosima iz svih uglova i oslikava stvarnost tih odnosa i vremena u kojem živimo. Gledaoce na neki način tjeram da dobro razmisle o sebi i o svijetu koji nas okružuje”, kazao je Dragan Marinković Maca.

Priča je to o čovjeku koji se odmah nakon razvoda zaputi u kafanu, nakon što ga žena izbaci iz kuće, te odluči s publikom podijeliti svoju životnu priču. Predstava otvara mnoga vječno aktuelna pitanja Je li uvijek na početku veze prvo strast, pa onda krah? Koliko brak mijenja ljude i samu vezu? Jeste li u braku ili u mraku?

Urnebesnu komediju Dragan Marinković Maca donosi i u Konjic, u okviru Art Comedy Festa 20.02.2023. u 19 sati.

Povezana vijest

Slični članci

Back to top button