KonjicSportVijesti

Stadion u Konjicu u sve boljem izdanju

FOTO: E.N./novikonjic.ba

FK Igman je svoje domaće utakmice u prvom dijelu sezone igrao u Doboju kod Kaknja, a plan ambicioznog rukovodstva je da drugi dio sezone igraju u Konjicu.

Na Gradskom stadionu u Konjicu trenutno se intezivno radi na adaptaciji prostorija unutar stadiona i na postavci novih stolica, tako da je stadion u sve boljem izdanju. Kao što se vidi na fotografijama, nove stolice se već uveliko postavljaju, a bit će u klupskim bojama, crvene i bijele.

Dok se slažu kockice u vezi s ekipom i prvim timom, u Igmanu rade na poboljšanju infrastrukture. Poznato je da stadion u Konjicu nije na nivou Premijer lige, zbog čega je Igman utakmice u jesenjem dijelu prvenstva morao igrati na zamjenskom stadionu.

Već duže vrijeme traju radovi na tribini, ali i unutrašnjosti stadiona.

– Plan je da zadovoljimo minimalne uvjete za nastavak sezone na Gradskom stadionu u Konjicu, tako da bi Igman 25. februara utakmicu sa Željom mogao igrati na svom terenu – rekli su iz kluba.

Igmanu je potrebno i zeleno svjetlo iz Fudbalskog saveza BiH, a “stručnjake” za infrastrukturu u Konjicu očekuju sredinom februara.

Enver Nimanović/novikonjic.ba

FOTO: E.N./novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button