JablanicaVijesti

KONSTITUISAN NOVI SAZIV IZVRŠNOG ODBORA MEDŽLISA IZ-e JABLANICA

foto: Medžlis IZ-e Jablanica

Nakon sprovođenja izbora u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini za nivoe džemata, medžlisa i Sabora (u decembru 2022. godine) i verificiranja izabranih članova od strane nadležnih izbornih komisija održane su konstituirajuće sjednice džematskih odbora i Izvršnog odbora.

Konstituirajuća/prva sjednica novog saziva Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Jablanica (2022-2026.) održana je 24.01.2023. godine. Na ovoj sjednici, odlukom članova Izvršnog odbora, za predsjednika Izvršnog odbora izabran je Jasmin Hujdur.

Novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora Jasmin Hujdur bio je član Izvršnog odbora u prošlom sazivu (2018 – 2022.), član džematskog odbora džemata Jablanica 2 duži niz godina. Jasmin Hujdur je poznati jablanički privrednik i veliki humanista. Član je i Upravnog odbora KK Turbina Jablanica, sponzor mnogih jablaničkih klubova i udeuženja.

Pored predsjednika, u Izvršnom odboru su i sljedeći članovi:

h. Ramiz Zahirović

h. Nermin Kadić

mr.sci. Edin Idrizović

Elvedin Delalić

h.Emin-ef.Bandić i

h.Ekrem-ef.Hodžić- glavni imam, član Izvršnog odbora po položaju.

Predsjedniku i članovima Izvršnog odbora, predsjednicima i članovima džematskih odbora, kao i delegatima Skupštine Medžlisa IZ-e Jablanica, čestitamo na izboru i želimo im svima uspješan rad, poručili su na fb. stranici Medžlisa.

Slični članci

Back to top button