HercegovinaSportVijesti

Mušić, Hadžović i Faladžić posjetili sportsku dvoranu u izgradnji u naselju Bijelo Polje

Radove na izgradnji sportske dvorane u mostarskom naselju Bijelo Polje posjetili su u srijedu zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta i ministar finansija  Vladi HNK-a Rašid Hadžović i Adnan Faladžić te predstavnici u Skupštini HNK-a, Gradskoga vijeća, lokalne zajednice i izvođača radova, građevinske tvrtke GTR d.o.o.

Prije dvije godine, tačnije 18. decembra 2020. godine, položen je kamen temeljac za izgradnju Sportske dvorane u Bijelom Polju, a radovi su započeli u martu ove godine.

Radovi idu po predviđenom planu i očekivanoj dinamici. Trenutno se izvode radovi prve faze i radi se na konstrukciji objekta.

Po riječima ministra Rašida Hadžovića, planirani rok za izgradnju dvorane je 24 mjeseca i nada se da će, oni koji je budu koristili uistinu uživati.

“Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK uz podršku Kantonalne vlade je već od 2019. godine krenulo u izradu ovog projekta. Do sada je uplaćeno 880.000 maraka i u tom smjeru nastavit ćemo dok ne završimo ovu sportsku dvoranu. Ovo je objekat u kojem će se moći održavati različite vrste sportskih i kulturnih događaja i koji će poslužiti da se upotpune sadržaji Grada Mostara i HNK-a”, kazao je ministar Hadžović.

Direktorica Osnovne škole “Bijelo Polje” Azra Šoše iskazala je zadovoljstvo da se radovi na dvorani izvode planiranom dinamikom i zahvalila se Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Vladi i Gradu Mostaru koji su prepoznali važnost ovakvog objekta.

“Nadamo se da će buduća dvorana služiti svojoj svrsi i biti mjesto susreta, sklapanja prijateljstva, druženja, dobrog sportskog takmičenja i promocije zdravih stilova života”, poručila je direktorica Šoše.

(fena)

Slični članci

Back to top button