BiHVijesti

FHMZ: Danas oblačno, sutra moguć snijeg

fotio: Arman Rizvić

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti, a ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a najviša dnevna od 7 do 14 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 7 stepeni.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.549.0_hr.html#goog_460968847

Volume 0%

Sutra moguć snijeg

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabom kišom, a u višim područjima može pasti i malo snijega. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti osjetno hladniji, naročito u unutrašnjosti, stoga je neophodno biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. 

Izvjesna je u unutrašnjosti i pojava magle te porast zagađenja zraka u gradovima. U nastavku dana će otopliti, uz sunčane intervale, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Slični članci

Back to top button