KonjicKulturaVijesti

Biljana Handžo: Novogodišnji koncert Osnovne muzičke škole “Rezonanca”

Osnovna muzička škola ” Rezonanca” i Muzički centar” Rezonanca”, 21.12.2022.godine (srijeda), sa početkom u 18.00 sati, na Kamernoj sceni Narodnog univerziteta, priređuju tradicionalni Novogodišnji koncert.

O samom koncertu i sadržaju koji očekuje posjetitelje, govorila je za naš portal Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole “Rezonanca”.

– Na koncertu će učenici Muzičke škole, sa tri instrumentalna odsjeka, violina, klavir, gitara i polaznici pop-rock odsjeka izvesti 24 kompozicije, a Dječji zbor će otpjevati pet pjesama iz svog bogatog repertoara. Veselim pjesmama i kvalitetnim instrumentalnim izvedbama, učenici će nagraditi sve posjetitelje koncerta.

Ovo će ujedno biti prigoda da se svi učenici i polaznici, pred nastupajuće novogodišnje praznike i predstojeći zimski raspust, darivaju novogodišnjim paketićima, za postignute dobre rezultate u prvom polugodištu. Koncert će se održati na Kamernoj sceni Narodnog univerziteta uz nesebičnu pomoć i podršku uposlenika ove Ustanove.

Osnovna muzička škola s pravom javnosti “Rezonanca” i Muzički centar “Rezonanca” žele svim sugrađanima Sretnu Novu 2023.godinu, poručila je Handžo.

Slični članci

Back to top button