KonjicSportVijesti

Grad Konjic i USD Konjic organizuju turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu, nagrada 100.000 KM

Ustanova Sportska dvorana Konjic, uz pokroviteljstvo Grada Konjica organizuje različite sportske i zabavne sadržaje tokom godine za Konjičane i goste koji naročito u ljetnim mjesecima privuku veliku pažnju i budu veoma dobro posjećeni.

Ovih dana u pripremi je nova aktivnost za koju već vlada veliki interes zbog načina organizovanja i nagradnog fonda.

Riječ je o Turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu čiji je cilj afirmacija sporta, sportskih aktivnosti uz učešće isključivo domaćih igrača koji će se boriti za svoju mjesnu zajednicu, bez mogućnosti dovođenja igrača iz drugih sredina. 

Krajni rok za prijavu ekipa, odnosno mjesnih zajednica je 04. 01. 2023. godine, kada će se u Sportskoj dvorani u 17:00 sati održati sastanak sa predstavnicima ekipa. Izvršit će se izvlačenje grupa, te utvrditi raspored takmičenja. Prve utakmice počinju 06.01.2023. godine.

Sigurno da vlada veliko interesovanje svih ekipa, odnosno mjesnih zajednica za ovaj turnir gdje žele da predstave svoju mjesnu zajednicu u što boljem svjetlu. Cilj je svakako da promovišemo zdrav način života, također u toku mjeseca januara stanovnici našeg grada će moći provesti vrijeme podržavajuči svoju mjesnu zajednicu na turniru.

Predstavnici ekipa najdalje do 04.01.2023. godine trebaju predati spisak igrača, cips (mjesto prebivališta), da je igrač prijavljenu u toj mjesnoj zajednici, s tim da nije mjenjao prebivalište sa danom objavljenih prijava za turnir, da je punoljetan i uplata kotizacije od 200 KM za svoju mjesnu zajednicu. Kontakt telefon je 061/550 996.

Novčana nagada od 100.000 KM  ide za ulaganja u infrastrukturu u pobjedničkoj mjesnoj zajednici.

Ismet Nimanović

Slični članci

Back to top button