BiHDruštvoHercegovinaJablanicaVijesti

Poznati bh. fotograf Dženad Džino poslao apel građanima: Krajnje je vrijeme da pogledate oko sebe

Bosanskohercegovački fotograf Dženad Džino svakodnevno osvaja javnost nevjerovatnim prizorima koje bilježi. Nerijetko popularnost koju ima koristi za skretanje pažnje na istinske probleme baš kao što je učinio danas postavljanjem videa koji nosi snažnu poruku.

video: fb, Dženad Džino

– Danas ću Vam dobro jutro zaželjeti jednom porukom kroz video i fotografiju.

U Bosni i Hercegovini ima toliko lijepih pejzaža za fotografsko oko da ih na jednom tako malom prostoru malo gdje u svijetu možete naći.

Fotografi u svijetu koriste Photoshop da bi dodavali drveće, lišće, travu..

Ja to i ne znam raditi iskreno niti sam ikada na neku fotografiju dodao nešto čega tu nema i zaista nisam imao potrebe jer sve to već imamo, ali usavršio sam se u brisanju smeća iz kadrova na svojim fotografijama.

Ljudi, ovo je bolest. Krajnje je vrijeme da pogledate oko sebe i ne morate čistiti ništa ali barem nemojte više bacati. Plače mi se kada ovo vidim. Da ne bi bilo zabune, nije ovo samo Blagaj, ovakvo nam je u 90 % države.. Ni region nije bolji.

P.S Molim Vas da ovo poruku podijelite i ako osvijesti jednog čovjeka bit će mi drago i smatrat ću je uspješnom, poručio je Džino na svojoj facebook stranici.

Priroda je bogatstvo koje nam je dato na čuvanje i krajnje je vrijeme da to zaista tako i shvatimo.

Slični članci

Back to top button